Flødens dag er hver dag

Fløde indgår i den danske madkultur som et produkt, der kan sættes i forbindelse med lige dele nydelse og luksus. Det er den helt uundværlige ingrediens i de klassiske retter som flødekartofler, flødestuvet spinat og rødgrød med fløde, og det er prikken over i’et i konditorkagen og din hjemmelavede dessert. Og hvad med at prøve at lave dine egne flødekarameller?  

Du finder alt fra laktosefri fløde, piskefløde, madlavningsfløde og økologisk fløde hos os, og fælles for det hele er, at det er produceret af vores dygtige danske landmænd.  

Ta' med Karolines Køkken®

Fløderuten

I selskab med Emma Martiny og Mattias Hundebøll besøger vi tre flødeelskere. Vi lærer, hvordan vi kan lave lækker og velsmagende mad ved kun at bruge en lille sjat fløde, da fløde nemlig er naturens bouillonterning. Har du mod på at kaste dig ud på fløderuten, så se med her.  

 

Flødefrisk i Odense
Flødefrisk i Odense
Lidt fræk fløde i Virum
Lidt fræk fløde i Virum
En sjat fløde i Grenaa
En sjat fløde i Grenaa

Vidste du at?

  • At piskefløde er fra naturens side cremet, blød og også ret sød?
  • At fløde tager smag af det koen spiser?
  • At jo koldere fløden er, jo lettere er den at piske?
  • At fedtprocenten skal være over 30%, for at fløden kan piskes til skum?
  • At du kan fryse fløde ned?
  • At man kan få laktosefri fløde?
  • At det er hurtigere at piske økologisk fløde end konventionel?
Arlas

Flødeprodukter