
Holdbarheden på fløde er 3-4 dage i køleskabet, efter emballagen er åbnet. Hvis du har købt for meget fløde, kan det derfor være en god ide at fryse det ned. Dog kan fløde, der har været frosset, ikke piskes til flødeskum bagefter. Men der er stadig mange ting, du kan bruge den optøede fløde til – fx varme retter, saucer, supper, kager, desserter og meget mere.
Kan man fryse fløde ned i kartonen?
Det anbefales ikke at fryse fløde direkte i kartonen. Kartonen kan sprække, når væsken udvider sig under frysning. Hæld i stedet fløden over i en fryseegnet beholder med tætsluttende låg. Husk at efterlade lidt luft i beholderen, da fløden udvider sig, når den fryser.
Kan frossen fløde bruges til is?
Ja, frossen og optøet fløde kan godt bruges til is, så længe du ikke skal piske fløden stiv i forbindelse med tilberedningen. Fløden vil dog ofte have en lidt grynet konsistens efter optøning, så det er en fordel at blende eller røre den godt igennem, før den bruges i ismassen.
Find mere inspiration til hjemmelavet is her.
Hvordan fryser man fløde ned?
Hæld fløden i en fryseegnet beholder og sæt låg på. Det er altid en god idé at skrive dato og mængde på beholderen. Ved optøning kan fløden skille, men du kan ryste eller blende den sammen igen. Alternativt kan du fryse fløden i mindre portioner i isterningeposer og bruge dem direkte i varm mad. Brug fx fløden i gryderetter.
Kan man bruge fløde, der har været frosset, til flødekartofler?
Ja, optøet fløde kan sagtens bruges til flødekartofler og andre varme retter. Konsistensen kan være lidt grynet efter optøning, men det betyder ikke noget i varme retter, da fløden smelter sammen med de øvrige ingredienser.
Du kan også tilsætte smag til din rest af flødeskum, inden du fryser den ned. Så har du en nem og dekorativ topping til både søde og salte varme retter. Se hvordan lige her.