Koldskål
En meget simpel og klassisk koldskål. Den er perfekt som et mellemmåltid, dessert eller hvis du trænger til lidt lækkert. Vores koldskål er lavet med lige dele kærnemælk og tykmælk, men du kan sagtens erstatte tykmælk med kefir eller ymer. Eller lave den på ren kærnemælk eller ren kefir. Mulighederne er mange. Server koldskålen med sprødt drys, friske jordbær, bagte rabarber, cornflakes, frisk frugt og/eller sprødstegte rugbrødstern.
Ingredienser
Koldskål
|
2
Æggeblommer (ca. 2 spsk)
|
|
|---|---|
|
3 spsk
Sukker
|
|
|
½
Vaniljestang - kornene heraf
|
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
½ liter
Kærnemælk
|
|
|
½ liter
Tykmælk
|
Tilbehør
|
Kammerjunkere
|
|---|
Sådan gør du
Koldskål
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan også tilsætte friske jordbær i din koldskål for at få en frisk og indbydende jordbærkoldskål.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
290 kJ / 69 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0 g |
| Protein: | 3,6 g |
| Fedt: | 2,7 g |
| Kulhydrat: | 7,6 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.