Blåbærkoldskål med kefir og salte mandelkammerjunkere

Blåbærkoldskål med kefir og salte mandelkammerjunkere

30 min
Koldskål er super lækkert og smager i den grad af dansk sommer. Vi har lavet en ny variant af den klassiske opskrift. Her bruger vi laktosefri blåbærkefir i stedet for kærnemælk. Det giver en dejlig smag og en let perlende fornemmelse. Vores blåbærkoldskål serverer vi med salte mandelkammerjunkere, som giver et lækkert modspil til de søde elementer. Har du mulighed for at få fat i citronverbena, kan det hæve din koldskål et ekstra niveau. Alternativt kan du bruge den klassiske citronmelisse.

Sådan gør du

Salte kammerjunkere
  • Hak kammerjunkere og salte mandler fint, fx i en foodprocessor.
  • Vend det sammen med smørret og pres det sammen i et lille fad eller skål. Lad det køle af i køleskabet.
Blåbærkoldskål
  • Blend kefir og blåbær i ca. 1 min.
  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
  • Tilsæt citronsaft og -skal og kefir, rør det godt sammen og stil koldskålen tildækket i køleskabet til serveringen.
Ved serveringen
  • Bræk den store kammerjunker i mindre stykker og server dem med blåbærkoldskål, friske blåbær og citronverbena.
Tips

Hvis du ikke kan skaffe citronverbena, kan du anvende citronmelisse. Prøv at brune det smeltede smør, det giver en let nøddeagtig smag til din kammerjunker.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14588 kJ / 3487 kcal

Næringsindhold pr. 100g

831 kJ / 199 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 8,8 % 4,3 g
Kulhydrat: 31,8 % 15,5 g
Fedt: 59,4 % 13,3 g
Mere inspiration

Prøv også denne lækre koldskål med kefir.

Ingredienser

Salte kammerjunkere
Kammerjunkere
200 g
Saltede mandler
100 g
Smeltet smør
150 g
Blåbærkoldskål
Kefir blåbær
1 liter
Blåbær
50 g
Æggeblommer
2
Sukker
4 spsk
Vaniljesukker
1 tsk
Citron (usprøjtet) - saft og skal heraf
1
Topping
Blåbær
50 g
Citronverbena eller citronmellise