Frisk tomatsauce med pasta
Denne tomatsauce er værd at satse på, når det bugner med friske tomater. Har du drivhus, dyrker på friland eller kan du købe dejlige solmodne tomater, er det bare med at slå til. I kan spise en dejlig portion pasta med frisk tomatsauce til nem aftensmad. Og du kan lave en kæmpe grydefuld og fryse ned i mindre portioner. Så er der nem aftensmad andre dage, og smagen af sol og sommer bliver gemt som tomatsovs og kan tages frem når du lige trænger til det.
Ingredienser
Tomatsauce
|
1½ kg
Solmodne tomater (ca. kg)
|
|
|---|---|
|
40 g
Smør
|
|
|
2
Grofthakkede løg (ca. 150 g)
|
|
|
4
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
|
2 dl
Vand
|
|
|
2 spsk
Koncentreret grøntsagsfond
|
|
|
½ tsk
Groftkværnet peber
|
|
|
1 dl
Grofthakkede basilikumblade
|
|
|
2 tsk
Groft salt
|
Tilbehør
|
400 g
Tørret pasta, fx fettuccine - koges
|
|
|---|---|
|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost (ca. dl)
|
Sådan gør du
Tomatsauce
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan smage tomatsaucen til med lidt honning eller sukker, hvis dine tomater ikke er søde nok.
Du kan fryse tomatsaucen, så har du nem aftensmad en anden dag.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
420 kJ / 100 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,5 g |
| Protein: | 3,7 g |
| Fedt: | 3 g |
| Kulhydrat: | 14,5 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.