Hvordan bliver pizzabunden sprød?

Hvordan bliver pizzabunden sprød?

Pizza er allerbedst, når bunden er sprød. Og der er flere ting, du kan gøre for at få bagt en pizza med den helt rigtige, sprøde konsistens.

At tilberede en pizza med en lækker, sprød bund, kan for mange være lidt af et mysterium. Men det er faktisk slet ikke så svært.

Her får du et par gode tips og tricks til, hvordan du bager din pizza, så du får den dejligste, sprøde bund.

Brug en pizzasten

Den allersprødeste bund får du ved at bruge en bagesten, der skal opvarmes godt, inden du bager pizzaen.

Sådan gør du:

  • Sæt den kolde bagesten i ovnen.
  • Tænd ovnen – skru helt op for varmen!
  • Forbered din pizza.
  • Når ovnen og bagestenen er varm, lægger du pizzaen direkte på bagestenen (her er det smart at have en pizzaspade)
  • Bag pizzaen i midten eller bunden af ovne.

Brug en varm bageplade

Fortvivl ikke, hvis du ikke ejer en bagesten. For du kan som alternativ bruge en bageplade. Det kræver blot, at den er ordentlig opvarmet, inden du bager pizzaen.

Sådan gør du:

  • Sæt bagepladen i ovnen.
  • Tænd ovnen – skru helt op for varmen!
  • Forbered din pizza på et stykke bagepapir.
  • Når ovnen og dermed bagepladen er varm, trækker du pizzaen på bagepapiret over på den varme plade.
  • Bag pizzaen i bunden af ovnen.

Flere tricks til en sprød bund

Der er flere små tricks, du kan eksperimentere med, hvis du vil have en ekstra sprød pizzabund.

  • Du kan for eksempel prøve at bage pizzabunden i tre minutter, inden du kommer fyld på.
  • Du kan også gøre dig selv den tjeneste at begrænse, hvor meget fyld du lægger på. Du risikerer at få en lidt for svampet pizza, hvis du fylder for meget tomatsauce på bunden.
  • Et andet tip er at pensle kanten på pizzaen med olivenolie efter bagning. Dette giver både en sprød konsistent og god smag.
  • Sidst men ikke mindst, så bliver en tynd dej sprødere end en tyk, så vær omhyggelig, når du ruller pizzadejen ud.

Nu har du helt styr på, hvordan du får din pizzabund sprød. Men vil du også have, at din ost på toppen skal være sprød? Eller skal den være svampet? Eller er du måske mere til frisk parmesan på toppen, når pizzaen er bagt? Find ud af, hvilken ost du skal vælge, lige her.