Småkagedej
                                
                                    2 timer 30 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbejdstid:  30 min
                                
                        
                            Fryseegnet
                        
                
                
                    •
                    
            
        
    Småkager på den virkelig nemme måde. Lav én stor portion grunddej - del den i 3 og kom forskelligt fyld i den nemme småkagedej. Rul stænger med forskelligt fyld og opbevar dem på køl, indtil du vil bage småkagerne. Prøv vores tre versioner med chokolade og ingefær, appelsin og kanel og paranødder og tranebær. Perfekt til jul og resten af året.
Ingredienser
Småkagedej
| 
                                     
                                            
                                                    300 g
                                                Hvedemel (ca. 5 dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    150 g
                                                Flormelis
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    300 g
                                                Koldt smør
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2 spsk
                                                Sammenpisket æg (ca. spsk)
                                            
                                     
                                 | 
                                
...chokolade og ingefær
| 
                                     
                                            
                                                    50 g
                                                Finthakket mørk chokolade
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    1 spsk
                                                Finthakket sød syltet ingefær
                                            
                                     
                                 | 
                                
...appelsin og kanel
| 
                                     
                                            
                                                    2 tsk
                                                Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Stødt kanel
                                            
                                     
                                 | 
                                
...paranødder og tranebær
| 
                                     
                                            
                                                    50 g
                                                Finthakkede paranødder (tag 2 spsk fra til pynt)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    3 spsk
                                                Grofthakkede tørrede tranebær
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ¼ tsk
                                                Stødt kardemomme
                                            
                                     
                                 | 
                                
Sådan gør du
Småkagedej
Bag de nemme småkager
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Læg de rå dejruller tildækket i køleskabet og bag småkagerne efterhånden som de skal spises. Dejen kan opbevares 2-3 uger i køleskabet.
Den ubagte dej kan fryses.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
2010 kJ / 480 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,2 g | 
| Protein: | 4,4 g | 
| Fedt: | 32,4 g | 
| Kulhydrat: | 43,3 g |