3 slags laks

1 time
3 slags laks

Laks smager dejligt på mange måder og former. Prøv denne tallerken med både røget, bagt og råmarineret laks.

Ingredienser

Råmarineret laks

½ tsk Korianderfrø
200 g Optøet, frossen laksefilet uden skind
2 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
½ dl Friskpresset appelsinsaft
2 spsk Hakkede basilikumblade
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Laksepakker

1 plade Optøet, frossen filodej
200 g Laksefilet uden skind
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
6 Blade af bredbladet persille
15 g Smør
1 spsk Rapsolie

Røget laks med krydret agurk

½ Agurk i små tern (ca. 100 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
6 skiver Røget laks (ca. 200 g)
100 g Skyllede babysalatblade (ca. g)
1½ dl Creme fraiche
1 Limefrugt i både

Tilbehør

150 g Ristet flutes

Sådan gør du

Råmarineret laks

  • Knus korianderfrøene - evt. i en morter.
  • Skær laksen i små tern og kom dem og de øvrige ingredienser i en frysepose.
  • Luk posen og vend godt rundt. Lad laksen marinere i køleskabet i mindst ½ time - og højst i 4 timer.

Laksepakker

  • Fold filodejspladen ud og dæk den med et vådt klæde, så dejen ikke tørrer.
  • Skær både laksefileten og filodejspladen i 6 lige store stykker.
  • Fordel, i nævnte rækkefølge, limeskal, salt, peber, persilleblade og laks på de 6 stykker filodej.
  • Luk dejen omkring fisken, til små pakker. (Pakkerne kan stå tildækket i køleskabet i ca. 2 timer.).
  • Lad fedtstof blive varmt i en pande.
  • Steg laksepakkerne ca. 1 min. ved kraftig varme og derefter ca. 2 min. ved jævn varme - vend dem et par gange.

Røget laks med krydret agurk

  • Vend agurketernene med salt og peber og fold de røgede lakseskiver omkring agurken. Fordel dem, efterhånden som de bliver foldet, på 6 tallerkener.
  • Anret en lille portion salat og en skefuld fraiche på hver tallerken. Fordel den råmarinerede laks i små bunker på og de lune laksepakker. Server straks sammen med flutes og resten af cremefraichen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9284 kJ / 2219 kcal

Næringsindhold pr. 100g

724 kJ / 173 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 26,1 % 11,1 g
Kulhydrat: 22,6 % 9,6 g
Fedt: 51,3 % 10 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/3-slags-laks/