Råmarineret laks med beder og rygeost

23 timer 59 min
Arbejdstid: 1 time
Råmarineret laks med beder og rygeost

Gourmet forret - en god blanding af sushi og råsyltet laks et alternativ til den traditionelle røgede laks.

Ingredienser

Marinade - dagen før

½ dl Sojasauce
½ dl Friskpresset appelsinsaft
1½ spsk Friskpresset citronsaft
2 dl Hasselnøddeolie
90 g Brun farin (ca. 1½ dl)
1 stilk Citrongræs i tynde skiver
2 Stjerneanis
1 spsk Korianderfrø
1 spsk Groftrevet citronskal (usprøjtet)
300 g Laksefilet uden skind

Rygeostcreme med appelsin

100 g Rygeost
1 dl Creme fraiche 38%
1 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
½ tsk Fint salt
Friskkværnet peber

Sukkersyltede tyttebær

½ dl Vand
3 spsk Sukker
50 g Tyttebær
2 Gule beder (ca. 400 g)

Pynt

Karse

Sådan gør du

Marinade - dagen før

  • Bring alle ingredienserne, bortset fra laks, i kog.
  • Lad marinaden køle helt af.
  • Skær laksen i 2 cm brede strimler og kom dem sammen med marinaden i en plasticpose egnet til madvarer.
  • Lad laksen marinere natten over i køleskabet.

Rygeostcreme med appelsin

  • Vend rygeost, cremefraiche og appelsinskal sammen.
  • Tilsæt salt og peber og smag til.

Sukkersyltede tyttebær

  • Bring vand og sukker i kog og lad sukkeret smelte.
  • Tilsæt tyttebærrene og stil dem tildækket i køleskabet.

Anretning

  • Udstik bederne med en kolonneform (ca. 3½ cm i diameter).
  • Skær de udstukne gule beder i 24 tynde skiver (ca. 2 mm).
  • Udstik yderligere en yderring.
  • Skær de marinerede laksestykker i 24 tern (ca. 2 x 2 cm).
  • Anret laks, tyttebær og rygeostcreme på bederne.
  • Pynt med karse.

I stedet for beder kan du bruge agurk - det giver en mildere smag.

Har du ikke en kolonneudstikkerform - så skræl bederne så de får en diameter på ca. 3½ cm.

Beregn 3 stk. pr. person til tapas eller buffet. Til forret er her til 6 personer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14697 kJ / 3513 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1001 kJ / 239 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 9,5 % 5,6 g
Kulhydrat: 21,6 % 12,7 g
Fedt: 68,9 % 18,7 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/ramarineret-laks-med-beder-og-rygeost/