Æblegalette
Æblegalette - en rustik tærte som bages uden tærteform. Galette er et udtryk, der stammer fra det franske køkken og betegner forskellige flade, runde tærter og kager, som bages uden form. Æblerne kan lægges i sirligt mønster i galetten eller blot skæres i små stykker og fordeles på den rustikke tærtebund. Uanset udtrykket så smager æblegaletten helt vidunderligt - særligt med cremefraiche eller iskoldt flødeskum til...
Ingredienser
Tærtebund
|
175 g
Hvedemel
|
|
|---|---|
|
75 g
Mandelmel
|
|
|
50 g
Sukker
|
|
|
150 g
Koldt smør
|
|
|
1
Æg
|
Fyld
|
50 g
Sukker
|
|
|---|---|
|
25 g
Mandelmel
|
|
|
375 g
Røde æbler i tynde både (ca. 5)
|
|
Sammenpisket æg
|
|
|---|---|
|
Perlesukker
|
Tilbehør
|
2½ dl
Creme fraiche
|
|---|
Sådan gør du
Tærtebund
Fyld
Sådan samler du æblegaletten
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Æblegaletten kan også serveres med vaniljeflødeis.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1153 kJ / 276 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,1 g |
| Protein: | 4,3 g |
| Fedt: | 18,4 g |
| Kulhydrat: | 23,5 g |
Æblegalette - en rustik tærte som bages uden tærteform. Galette er et udtryk, der stammer fra det franske køkken og betegner forskellige flade, runde tærter og kager, som bages uden form. Æblerne kan lægges i sirligt mønster i galetten eller blot skæres i små stykker og fordeles på den rustikke tærtebund. Uanset udtrykket så smager æblegaletten helt vidunderligt - særligt med cremefraiche eller iskoldt flødeskum til.