Æblelommer
1 time 15 min
•
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
•
Denne opskrift på æblelommer er egentlig søde pirogger med fyld af æblemos eller friske æbler. Velegnet at tage med på tur!
Ingredienser
Æblemos
|
3
Æbler, fx coxorange
|
|
|---|---|
|
1 dl
Vand
|
|
|
2 spsk
Sukker
|
Dej
|
25 g
Gær
|
|
|---|---|
|
1 dl
Mælk
|
|
|
350 g
Hvedemel (ca. 6 dl)
|
|
|
3 spsk
Sukker
|
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
|
200 g
Koldt smør
|
Pensling
|
Sammenpisket æg
|
|---|
Pynt
|
Perlesukker
|
|---|
Tilbehør
|
¼ liter
Piskefløde - pisket til flødeskum
|
|---|
Sådan gør du
Æblemos
Dej
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Æblemosen kan erstattes af friske æblestykker, fx 3 skrællede elstar æbler. Bland æblestykkerne med 1 tsk stødt kanel og 4 spsk sukker.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1141 kJ / 273 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g |
| Protein: | 2,9 g |
| Fedt: | 17,8 g |
| Kulhydrat: | 25,5 g |