Æblepandekager
45 min
•
Æblepandekager er lidt ekstra luksus fx på weekendmorgener eller som hyggemad ved bålet. De smager vildt godt, syrligt og sødt - en god blanding mellem pandekager og æbleskiver. Steg dem i smør hvis du laver dem på en kogeplade og i olie, hvis du steger dem over bål - den høje varme fra bålet får hurtigt smøret til at brænde. Spis dem som amerikanske pandekager med topping - det kunne være sirup, kanelsukker, creme fraiche, flødeskum eller peanutbutter og syltetøj.
Ingredienser
|
250 g
Hvedemel
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Vaniljesukker
|
|
|
1½ tsk
Stødt kardemomme
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
1
Citron, skal heraf
|
|
|
2 dl
Mælk
|
|
|
50 g
Smør
|
|
|
2
Æg
|
|
|
2- 3
Æbler
|
|
Smør eller olie - til stegning
|
|---|
Serveringsforslag
|
Sirup, kanelsukker, marmelade, flødeskum, creme fraiche eller peanutbutter
|
|---|
Sådan gør du
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
670 kJ / 160 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,2 g |
| Protein: | 3,7 g |
| Fedt: | 6,4 g |
| Kulhydrat: | 21,8 g |