Æbletærte med mandellåg

1 time
Æbletærte med mandellåg

Skynd dig at bage denne lækre æblekage med mandler. Også nemt hvis du lige skulle få uventede gæster.

Ingredienser

1 kg Syrlige æbler, fx belle de boskoop
1 spsk Sukker

Mandellåg

150 g Blødt smør
85 g Sukker (ca. 1 dl)
2 Æg
60 g Hvedemel (ca. 1 dl)
125 g Finthakkede mandler (ca. 2 dl)

Tilbehør

¼ liter Piskefløde pisket til flødeskum eller cremefraiche 18%

Sådan gør du

Æbler

  • Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset.
  • Skær æblerne i både, og læg dem i et fladt, ovnfast fad eller tærteform. Drys sukker over æblerne.

Mandellåg

  • Rør smør og sukker godt.
  • Tilsæt hele æg, mel og mandler og rør dejen sammen. Fordel den over æblerne.
  • Bag tærten midt i ovnen. Server æbletærten lun.

Bagetid

  • Ca. ½ time ved 200°.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15956 kJ / 3814 kcal

Næringsindhold pr. 100g

893 kJ / 214 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 5,3 % 2,8 g
Kulhydrat: 27,3 % 14,3 g
Fedt: 67,4 % 16,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/abletarte-med-mandellag/