Æbler med gelé
20 min
•
Arbejdstid: 15 min
•
Æbler i gelé er en klassiker på julebordet den 24. december🎄De små æbler er både fine og dekorative og byder på en skøn balance mellem syrlighed og sødme. Opskriften er nem og hurtig at lave, hvilket gør dem til et dejligt tilbehør til flæskestegen, juleanden eller andet julemad. Æblerne koges i en let sukkerlage og fyldes med ribsgele i midten – enkelt og traditionelt 🍎
Ny
Ingredienser
|
4
Æbler, fx cox orange eller Ingrid marie
|
|
|---|---|
|
½ liter
Vand
|
|
|
50 g
Sukker
|
|
|
1 spsk
Citronsaft
|
|
|
1 dl
Ribsgelé
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Tilføj mere sødme til æblerne ved at tilsætte ½ vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker til sukkerlagen.
Næringsindhold
Energiindhold:
2910 kJ / 696 kcal
Energifordeling
| Energi | |
|---|---|
| Fiber: | 11,5 g |
| Protein: | 0,2 g |
| Fedt: | 0,6 g |
| Kulhydrat: | 169,7 g |
Servere æblerne til