Æggekage i ovn

1 time
Æggekage i ovn

Æggekage i ovn er en god gammel klassiker. Denne æggekage i ovn med kartofler og ost er et hit hos både voksne og børn. Æggekagen smager dejligt med en skive ristet rugbrød. Uhm!

Ingredienser

4 Store tomater (ca. 500 g)
¼ tsk Groft salt

Æggekage

1 tsk Hvedemel
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Mælk
6 Æg
600 g Kogte kartofler i tern
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
140 g Revet mozzarellaost

Pynt

Frisk, klippet purløg

Tilbehør

300 g Ristet rugbrød

Sådan gør du

  • Skyl og tør tomaterne. Skær et kryds i toppen og drys dem med salt. Stil tomaterne på en plade med bagepapir og bag dem midt ovnen sammen med æggekagen.

Æggekage

  • Kom mel, salt og peber i en skål. Rør mælken i lidt efter lidt. Tilsæt æg og pisk blandingen let sammen. Vend forsigtigt kartofler, løg og ost i. Hæld blandingen i et smurt ovnfast fad (ca. 5 x 15 x 27 cm) og bag æggekagen midt i ovnen i ca. 40 min. ved 175° - traditionel ovn.

Hvis du undlader kartoflerne, bliver æggekagen i stedet til en luftig ovnmelet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8711 kJ / 2082 kcal

Næringsindhold pr. 100g

422 kJ / 101 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 22 % 5,5 g
Kulhydrat: 52,7 % 13,1 g
Fedt: 25,3 % 2,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/aggekage-i-ovn/