Æggekage i ovn

1 time
Æggekage i ovn

Æggekage i ovn er en god gammel klassiker. Denne æggekage i ovn med kartofler og ost er et hit hos både voksne og børn. Æggekagen smager dejligt med en skive ristet rugbrød. Uhm!

Ingredienser

4 Store tomater (ca. 500 g)
¼ tsk Groft salt

Æggekage

1 tsk Hvedemel
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Mælk
6 Æg
600 g Kogte kartofler i tern
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
140 g Revet mozzarellaost

Pynt

Frisk, klippet purløg

Tilbehør

300 g Ristet rugbrød

Sådan gør du

  • Skyl og tør tomaterne. Skær et kryds i toppen og drys dem med salt. Stil tomaterne på en plade med bagepapir og bag dem midt ovnen sammen med æggekagen.

Æggekage

  • Kom mel, salt og peber i en skål. Rør mælken i lidt efter lidt. Tilsæt æg og pisk blandingen let sammen. Vend forsigtigt kartofler, løg og ost i. Hæld blandingen i et smurt ovnfast fad (ca. 5 x 15 x 27 cm) og bag æggekagen midt i ovnen i ca. 40 min. ved 175° - traditionel ovn.

Hvis du undlader kartoflerne, bliver æggekagen i stedet til en luftig ovnmelet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8711 kJ / 2082 kcal

Næringsindhold pr. 100g

422 kJ / 101 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 22 % 5,5 g
Kulhydrat: 52,7 % 13,1 g
Fedt: 25,3 % 2,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/aggekage-i-ovn/