Æggesalat med tomat

Bedømmelse

(5 vurderinger)

30 min

En lille lækker tapas - eller som en del af en forret.

Ingredienser

Antal portioner

Æggesalat

  • 4 skiver rugbrød
  • 8 skyllede blade af hjertesalat

Pynt

  • strimler af tomater
  • karse

Sådan gør du

Sådan gør du

Æggesalat

Halver tomaten og skrab kernerne ud med en teske. Skær tomatkødet ud i strimler og derefter i tern. Pil æggene og hak dem. Rør mayonnaise og yoghurt sammen med æg, tomat og karse (gem lidt til pynt). Tilsæt salt og peber og smag til.

Ved serveringen

Stik rugbrødsskiverne ud i 8 runde stykker (ca. 6 cm i diameter) - og rist dem. Kom et salatblad på hver og fordel æggesalaten herpå. Pynt med tomat og karse og server straks.

Tip

Det overskydende rugbrød kan du lægge i blød og bruge til fx øllebrød.

Sådan koger du æg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,6 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 35 %

Print

Kilde: