And i airfryer

And i airfryer

1 time
At tilberede and i airfryer er en genial måde at få en både sprød og saftig and med minimalt besvær. Opskriften giver knasende sprødt skind, saftige lår og let rosastegt bryst - du får her en virkelig veltilberedt and på meget højt niveau. Skyen i bunden af airfryeren bruger du selvfølgelig til en dejlig andesauce.
https://www.arla.dk/opskrifter/and-i-airfryer/

Sådan gør du

  • Fjern eventuelle fjer fra andelår og bryst. Rids skindet på brystet. Drys andestykkerne med salt og lad dem trække i ca. 10 min.
  • Læg de øvrige ingredienser nederst i airfryeren.
  • Læg andelårene i airfryerkurven, med skindsiden opad og steg dem ved 180° i 25 min.
  • Læg brystet ned til lårene i kurven og steg ved 200° i yderligere ca. 17 min.
  • Lad kødet trække i 5-10 min. Skyen kan bruges til sauce (se link under opskriften).

Ønsker du et mere gennemstegt andebryst, så giv det mellem 20 - 24 min. alt efter størrelse.

Størrelsen på andebryster kan variere, derfor varierer tilberedningstiden også. Men 17 min. er en god rettesnor.

Energiindhold for hele retten:

14267 kJ / 3410 kcal

Næringsindhold pr. 100g

554 kJ / 132 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 16,8 % 5,5 g
Kulhydrat: 3,7 % 1,2 g
Fedt: 79,5 % 11,9 g
Mere inspiration

Sådan laver du en dejlig andesovs.

Andesovs
20 min
Andesovs
(23)

Ingredienser

2 Andelår
1 Andebryst med skind
2 tsk Fint salt
2 Løg i grove stykke
3 Fed hvidløg
3 Laurbærblade
10 kviste Frisk timian og/eller andre krydderurter
10 Peberkorn
1 Grøntsagsbouillon terning
1 liter Vand
Indkluderet i opskriften
Andesovs
20 min
Andesovs
(23)