And i airfryer
Ny

And i airfryer

60+ min
At tilberede and i airfryer er en genial måde at opnå sprød og saftig and med minimalt besvær. Opskriften give knasende sprødt skind, saftige lår og let rosastegt bryst - man får her en virkelig veltilberedt and på meget højt niveau. Skyen i bunden af airfryeren bruger man selvfølgelig til en dejlig andesauce.

Sådan gør du

  • Fjern eventuelle fjer fra andelår og bryst. Rids skindet på brystet. Drys andestykkerne med salt og lad dem trække i ca. 10 min.
  • Læg de øvrige ingredienser nederst i airfryeren.
  • Læg andelårene i airfryerkurven, med skindsiden opad og steg dem ved 180° i 25 min.
  • Læg brystet ned til lårene i kurven og steg ved 200° i yderligere ca. 17 min.
  • Lad kødet trække i 5-10 min. Skyen kan bruges til sauce (se link under opskriften).

Ønsker du et mere gennemstegt andebryst, så giv det mellem 20 - 24 min. alt efter størrelse.

Størrelsen på andebryster kan variere, derfor varierer tilberedningstiden også. Men 17 min. er en god rettesnor.

Energiindhold for hele retten:

14396 kJ / 3441 kcal

Næringsindhold pr. 100g

553 kJ / 132 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 16,7 % 5,4 g
Kulhydrat: 4 % 1,3 g
Fedt: 79,3 % 11,9 g
Mere inspiration

Sådan laver du en dejlig andesovs.

Andesovs
20 min
Andesovs
(14)

Ingredienser

2 Andelår
1 Andebryst med skind
2 tsk Fint salt
2 Løg i grove stykke
3 Fed hvidløg
3 Laurbærblade
10 kviste Frisk timian og/eller andre krydderurter
10 Peberkorn
1 liter Vand
Indkluderet i opskriften
Andesovs
20 min
Andesovs
(14)