Andelår med ovnbagte grøntsager

Bedømmelse

(9 vurderinger)

60+ min

Andelår, kartofler og grøntsager - alt sammen bagt i ovnen. Og med et frisk drys af valnødder, salt ost og persille.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg skrællede kartofler i kvarte
  • 1 tsk groft salt
  • 4 andelår (ca. 1200 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ hvidkål i både (ca. 500 g)
  • 2 porrer i 1 cm ringe (ca. 200 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg kartoflerne på en plade med bagepapir og drys dem med salt. Stil en bradepande ved siden af kartoflerne. Fjern eventuelle fjer fra andelårene. Læg lårene på ovnens rist - over bradepanden og drys med salt og peber. Steg kartofler og andelår midt i ovnen. Læg efter ca. ½ time hvidkål og og porrer i bradepanden. Vend meget forsigtigt grøntsagerne sammen med det afsmeltede andefedt og drys med salt og peber. Steg grøntsager, kartofler og andelår færdige den sidste ½ time af stegetiden.

Mos osten med en gaffel. Løft forsigtigt kål og porrer over i et fad. Drys ost, valnødder og persille over grøntsagerne. Hæld skyen i en lille skål og server den sammen med de ovnbagte grøntsager, andelår og kartofler.

Stegetid

Ca. 1 time ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 18580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,1 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 53 %

Print

Kilde: