Andelår med ovnbagte grøntsager
60+ min

Andelår med ovnbagte grøntsager

Andelår, kartofler og grøntsager - alt sammen bagt i ovnen. Og med et frisk drys af valnødder, salt ost og persille.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Andelår med ovnbagte grøntsager

Andelår, kartofler og grøntsager - alt sammen bagt i ovnen. Og med et frisk drys af valnødder, salt ost og persille.

Antal portioner
  • 1 kg skrællede kartofler i kvarte
  • 1 tsk groft salt
  • 4 andelår (ca. 1200 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ hvidkål i både (ca. 500 g)
  • 2 porrer i 1 cm ringe (ca. 200 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Læg kartoflerne på en plade med bagepapir og drys dem med salt. Stil en bradepande ved siden af kartoflerne. Fjern eventuelle fjer fra andelårene. Læg lårene på ovnens rist - over bradepanden og drys med salt og peber. Steg kartofler og andelår midt i ovnen. Læg efter ca. ½ time hvidkål og og porrer i bradepanden. Vend meget forsigtigt grøntsagerne sammen med det afsmeltede andefedt og drys med salt og peber. Steg grøntsager, kartofler og andelår færdige den sidste ½ time af stegetiden.

Mos osten med en gaffel. Løft forsigtigt kål og porrer over i et fad. Drys ost, valnødder og persille over grøntsagerne. Hæld skyen i en lille skål og server den sammen med de ovnbagte grøntsager, andelår og kartofler.

Stegetid

Ca. 1 time ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,1 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 53 %
Print