Appelsinbagt kylling med nødderis

2 timer
Arbejdstid: 30 min
Appelsinbagt kylling med nødderis

Dejlig opskrift på saftige kyllingelår i krydret appelsinmarinade med honning, hvidløg, koriander, spidskommen og chili. Vi serverer kyllingelårene med ris, tilsat ristede nødder og abrikoser - smager virkelig skønt!

Ingredienser

8 Kyllingelår (ca. 1150 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Smør
1 Appelsin i ½ cm tynde skiver

Marinade

¾ dl Honning
½ spsk Appelsinskal (usprøjtet)
1¼ dl Friskpresset appelsinsaft
3 Små finthakkede fed hvidløg
2 tsk Stødt koriander
1 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Stødt gurkemeje
1 tsk Mild stødt chili
2 dl Hønsebouillon
50 g Smør

Nødderis

6 dl Vand
1 tsk Groft salt
4 dl Basmatiris (ca. 4 dl)
20 g Smør
1 dl Blandede nødder, fx mandler, pistacienødder eller pinjekerner
75 g Tørrede abrikoser i tynde strimler

Sådan gør du

  • Skyl og tør kyllingelårene og læg dem i et ovnfast fad. Drys med salt og peber og fordel smørret hen over. Læg en appelsinskive på hvert kyllingelår.
  • Bland honning, appelsinskal og -saft, hvidløg og krydderier i en skål. Hæld marinaden over kyllingelårene og stil dem tildækkede på køl i mindst 1 time.
  • Bag kyllingelårene midt i ovnen ca. 50 min. ved 175° - traditionel ovn - til de er gyldne og gennemstegte.
  • Hæld marinaden fra kyllingelårene i en lille gryde. Bring det i kog sammen med bouillon og smør.
  • Kog det ved kraftig varme i ca. 8 min. - til det tykner lidt.

Nødderis

  • Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min.
  • Tag gryden af varmen og lad risene hvile, stadig under låg, i ca. 10 min.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Tilsæt nødderne og rist dem ved jævn varme i ca. 5 min. - til de er gyldne.
  • Bland ris med nødder og abrikoser.
  • Hæld den reducerede marinade over kyllingelårene og server sammen med nødderis.

Du kan servere blandet grøn salat eller dampet grønt til - efter sæsonen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

21387 kJ / 5112 kcal

Næringsindhold pr. 100g

727 kJ / 174 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 21,2 % 9,1 g
Kulhydrat: 31,6 % 13,5 g
Fedt: 47,2 % 9,3 g
Relateret video Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/appelsinbagt-kylling-med-nodderis/