Appelsinchokoladekage med chokoladefrosting

3 timer 30 min
Arbejdstid: 30 min
Appelsinchokoladekage med chokoladefrosting

Appelsinchokoladekage med chokoladefrosting er virkelig lækker kage, hvor chokoladesmagen har et strejf af appelsin. I denne opskrift på appelsinchokoladekagehar vi brugt mælkechokolade med orange, både i selve kagen og i den lækre chokoladefrosting. Server kagen med friske bær og en god kop kaffe.

Ingredienser

Appelsinchokoladekage

3 Æg
250 g Sukker (ca. 3 dl)
2 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
225 g Hvedemel (ca. 3¾ dl)
5 spsk Kakaopulver
2 tsk Bagepulver
2 tsk Vaniljesukker
2 dl Friskpresset appelsinsaft
100 g Grofthakket lys orangechokolade
150 g Smør - smeltet

Chokoladefrosting

100 g Lys orangechokolade i mindre stykker
100 g Smør - smeltet
200 g Flormelis (ca. 4 dl)
2 spsk Kakaopulver
½ tsk Vaniljesukker
2 spsk Mælk

Tilbehør

300 g Friske bær
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Appelsinchokoladekage

  • Pisk æg, sukker og appelsinskal til en luftig æggesnaps.
  • Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker og vend det i æggesnapsen skiftevis med appelsinsaft.
  • Tilsæt chokoladestykker og smeltet smør og vend det forsigtigt rundt.
  • Beklæd en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir.
  • Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen ca. 55 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Lad appelsinchokoladekagen køle lidt af i formen. Tag kagen ud og lad den køle helt af.

Chokoladefrosting

  • Lad chokoladen smelte i en skål i vandbad.
  • Tag skålen op af vandbadet og pisk, med en håndmixer, det smeltede smør i ved høj hastighed.
  • Bland flormelis, kakao og vaniljesukker og pisk det i chokoladeblandingen sammen med mælk, stadig ved høj hastighed.
  • Stil chokoladefrostingen i køleskabet i ca. 2 timer.
  • Pisk frostingen op så den igen bliver cremet, - hvis den er for fast kan du tilsætte lidt mælk.
  • Stil den afkølede kage på et fad og pynt den med frosting på top og side.
  • Server appelsinchokoladekage med chokoladefrosting med friske bær og fintrevet appelsinskal.

Vil du have frostingen helt skarp i kanten, kan du smøre den på med en varm paletkniv.

Er du mere til mørk chokolade, så udskift mælkechokoladen til en mørk variant - med eller uden orange - dit valg.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

25568 kJ / 6111 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1361 kJ / 325 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 4,6 % 3,7 g
Kulhydrat: 52,2 % 41,8 g
Fedt: 43,2 % 15,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/appelsinchokoladekage-med-chokoladefrosting/