Arancini

Arancini er lækre, sprøde risottokugler med fyld, som paneres og friteres til en flot, gylden overflade. Har du en rest risotto, er det oplagt at trylle dem om til hjemmelavede arancini - en lækker, sprød haps, som du kan krydre, som du ønsker og dyppe i præcis den dressing, du synes, passer bedst. Arancini er nemmere at lave, end man måske tror - de kan være klar på under 30 min., hvis du har lavet risottoen i forvejen.
Ingredienser
Risotto
10 g
Smør
|
|
---|---|
2 dl
Risottoris (ca. 160 g)
|
|
1
Finthakket løg
|
|
4 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1
Squash (ca. 150 g)
|
|
1½ dl
Bredbladet persille
|
|
50 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
Tomatsauce
15 g
Smør
|
|
---|---|
3
Finthakkede fed hvidløg
|
|
250 g
Cherrytomater
|
|
1 spsk
Balsamico glaze
|
|
¼ tsk
Tørrede chiliflager
|
|
½ tsk
Salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Arancini
50 g
Mozzarellaost i tern
|
|
---|---|
100 g
Hvedemel
|
|
3
Æg
|
|
100 g
Pankorasp
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 liter
Smagsneutral olie, fx rapsolie
|
Sådan gør du
Tomatsauce
Arancini
Aarancinierne kan steges i et æbleskivejern i ca. 5-7 minutter ved jævn varme med lidt fedtstof. De kan også bages i ovnen i 20-25 min. ved 200° - varmluft eller i en airfryer ved 180° i ca. 15 min.
Til tomatsaucen kan de friske tomater erstattes af tomater på dåse.
Arancinierne kan nemt formes og fryses ned. De skal blot tages op cirka 3 timer, før du ønsker at fritere dem, så de når at tø op og tilberedes ordentligt i midten, samtidig med at osten smelter.
