Arancini

2 timer
Arancini

Arancini er lækre, sprøde risottokugler med fyld, som paneres og friteres til en flot, gylden overflade. Har du en rest risotto, er det oplagt at trylle dem om til hjemmelavede arancini - en lækker, sprød haps, som du kan krydre, som du ønsker og dyppe i præcis den dressing, du synes, passer bedst. Arancini er nemmere at lave, end man måske tror - de kan være klar på under 30 min., hvis du har lavet risottoen i forvejen.

Ingredienser

Risotto

10 g Smør
2 dl Risottoris (ca. 160 g)
1 Finthakket løg
4 dl Grøntsagsbouillon
1 tsk Groft salt
1 Squash (ca. 150 g)
1½ dl Bredbladet persille
50 g Revet cheddar- og maasdammerost

Tomatsauce

15 g Smør
3 Finthakkede fed hvidløg
250 g Cherrytomater
1 spsk Balsamico glaze
¼ tsk Tørrede chiliflager
½ tsk Salt
Friskkværnet peber

Arancini

50 g Mozzarellaost i tern
100 g Hvedemel
3 Æg
100 g Pankorasp
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 liter Smagsneutral olie, fx rapsolie

Sådan gør du

  • Lad smørret smelte i en gryde og svits ris og løg ved høj varme i ca. 1 min.
  • Tilsæt bouillon og salt og kog ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min.
  • Vend squash, persille og revet ost i retten. Varm risottoen igennem og smag til.
  • Lad risottoen blive kold før de trilles til kugler - stil den evt. på køl til næste dag.

Tomatsauce

  • Smelt smørret i en gryde og steg hvidløgene ved jævn varme til de er gyldne.
  • Tilsæt tomaterne og steg i ca. 10 min. til de går fra hinanden.
  • Tilsæt balsamico glaze og chiliflager og kog i yderligere ca. 5 min.
  • Blend tomaterne og smag til med salt og peber.

Arancini

  • Form 20 kugler ud af risottoen med 1 stk mozzarellatern i midten.
  • Bland mel, salt og peber sammen i én skål, pisk æggene sammen i en anden skål og kom raspen i en tredje skål.
  • Vend risottokuglerne først i melblandingen, så i æg og til sidst i rasp.
  • Lad olien blive varm i en lille gryde, den skal være 180-190°. Mål med et stege- eller sukkertermometer eller test ved at komme et lille stykke rasp i - hvis det syder, er olien klar.
  • Fritér max. 5 risottokugler ad gangen (ellers falder olien for meget i temperatur) i ca. 5 min til de er gyldne. Server aracinierne lune med tomatsaucen.

Aarancinierne kan steges i et æbleskivejern i ca. 5-7 minutter ved jævn varme med lidt fedtstof. De kan også bages i ovnen i 20-25 min. ved 200° - varmluft eller i en airfryer ved 180° i ca. 15 min.

Til tomatsaucen kan de friske tomater erstattes af tomater på dåse.

Arancinierne kan nemt formes og fryses ned. De skal blot tages op cirka 3 timer, før du ønsker at fritere dem, så de når at tø op og tilberedes ordentligt i midten, samtidig med at osten smelter.

https://www.arla.dk/opskrifter/arancini/