Arancini med estragonmayo
Her får du vores opskrift på sprøde arancini – lavet på en cremet svamperisotto og serveret med en hjemmerørt estragonmayo. De egner sig godt som en sprød snack, appetizer eller som en indbydende forret. Har du risotto til overs, er arancini en skøn måde at give den nyt liv på – forbered dem gerne i god tid, og fritér dem lige inden servering, så de forbliver sprøde og lune.
Ingredienser
Risotto
|
10 g
Smør
|
|
|---|---|
|
100 g
Hakket svampe
|
|
|
2 dl
Risottoris (ca. 160 g)
|
|
|
1
Finthakket løg
|
|
|
1
Finthakket fed hvidløg
|
|
|
1 dl
Hvidvin
|
|
|
3 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
|
1 tsk
Frisk timian
|
|
|
1 tsk
Salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
50 g
Revet lagret havartiost
|
Estragonmayo
|
1 dl
Estragonblade
|
|
|---|---|
|
1½ dl
Rapsolie
|
|
|
1
Æggeblomme
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
1 tsk
Eddike
|
Arancini
|
100 g
Hvedemel
|
|
|---|---|
|
3
Æg
|
|
|
100 g
Pankorasp
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
1 liter
Smagsneutral olie
|
Sådan gør du
Risotto
Estragonmayo
Arancini
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Aarancinierne kan steges i et æbleskivejern i ca. 5-7 minutter ved jævn varme med lidt fedtstof. De kan også bages i ovnen i 20-25 min. ved 200° - varmluft eller i en airfryer ved 180° i ca. 15 min.
Arancinierne kan formes og fryses ned. Tag dem ud af fryseren ca. 3 timer, før du ønsker at fritere dem, så de når at tø op.
Næringsindhold
Energiindhold:
25350 kJ / 6059 kcal
Energifordeling
| Energi | |
|---|---|
| Fiber: | 19,1 g |
| Protein: | 67,8 g |
| Fedt: | 519,3 g |
| Kulhydrat: | 276,4 g |