Asparges med rogn-vinaigrette og pocherede æg
45 min
•
&format=webp)
En forret med et par af forårets skønne ingredienser - friske grønne asparges og stenbiderrogn. Asparges med stenbiderrogn, friske tomater og pocherede æg er en uimodståelig kombination, som vækker opsigt med de smukke farver og forårsfornemmelser. Server asparges med stenbiderrogn til forret eller som en luksus frokost.
Ingredienser
Pocherede æg
1 liter
Vand
|
|
---|---|
½ dl
Ufarvet lagereddike
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
4
Æg
|
Rogn-vinaigrette
4
Tomater (ca. 200 g)
|
|
---|---|
2
Finthakkede rødløg (ca. 100 g)
|
|
3 spsk
Finthakket frisk dild
|
|
50 g
Flyvefiskerogn, stenbiderrogn eller ufarvet kaviar
|
|
1 spsk
Jomfruolivenolie
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Asparges
225 g
Grønne asparges
|
|
---|---|
25 g
Smør
|
Pynt
Dildkviste
|
|
---|---|
Havsalt, fx maldon
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
240
Landbrød
|
---|
Sådan gør du
Pocherede æg
Rogn-vinaigrette
Asparges
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5707 kJ / 1364 kcal
Næringsindhold pr. 100g
526 kJ / 126 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 17,8 % | 5,5 g |
Kulhydrat: | 42,2 % | 13 g |
Fedt: | 40 % | 5,7 g |
Relateret video
Sådan klargør du asparges
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.
