Avocado og linsesalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

30 min

Flot portionsanrettet salat med citrondressing. Velegnet som forret eller på et buffetbord.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

  • 3 modne avocadoer (ca. 750 g)
  • 1 bakke cherrytomater (ca. 250 g)
  • 2 dåser grønne linser, fx fra Puy
  • 2½ spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 liter strimlet blandet salat af fx friseesalat og icebergsalat

Citronsauce

  • 2 dl Cheasy® fraiche 5% Fraiche  5%
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk hakket frisk kruspersille
  • ½ tsk groft salt

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Del de tre avocadoer og fjern stenene. Skræl avocadoerne og skær dem i mindre stykker (ca. 375 g i alt). Halver tomaterne. Hæld linserne til afdrypning i en sigte. Bland avocado, tomat, citronsaft, salt og peber. Vend linserne i blandingen. Stil linseblandingen tildækket i køleskabet.

Citronsauce

Rør fraiche sammen med de øvrige ingredienser. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. smag til.

Ved serveringen

Anbring lagvis salat og linseblanding i portionsglas. Kom lidt af saucen på som pynt og server resten i en skål ved siden af.

Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 75,4 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 26 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag