Avocado og linsesalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

30 min

Flot portionsanrettet salat med citrondressing. Velegnet som forret eller på et buffetbord.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

  • 3 modne avocadoer (ca. 750 g)
  • 1 bakke cherrytomater (ca. 250 g)
  • 2 dåser grønne linser, fx fra Puy
  • 2½ spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 liter strimlet blandet salat af fx friseesalat og icebergsalat

Citronsauce

  • 2 dl Cheasy® fraiche 5% Fraiche  5%
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk hakket frisk kruspersille
  • ½ tsk groft salt

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Del de tre avocadoer og fjern stenene. Skræl avocadoerne og skær dem i mindre stykker (ca. 375 g i alt). Halver tomaterne. Hæld linserne til afdrypning i en sigte. Bland avocado, tomat, citronsaft, salt og peber. Vend linserne i blandingen. Stil linseblandingen tildækket i køleskabet.

Citronsauce

Rør fraiche sammen med de øvrige ingredienser. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. smag til.

Ved serveringen

Anbring lagvis salat og linseblanding i portionsglas. Kom lidt af saucen på som pynt og server resten i en skål ved siden af.

Sådan skærer du en avocado

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 75,4 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 26 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag