Avocado og linsesalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

30 min

Flot portionsanrettet salat med citrondressing. Velegnet som forret eller på et buffetbord.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

  • 3 modne avocadoer (ca. 750 g)
  • 1 bakke cherrytomater (ca. 250 g)
  • 2 dåser grønne linser, fx fra Puy
  • 2½ spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 liter strimlet blandet salat af fx friseesalat og icebergsalat

Citronsauce

  • 2 dl Cheasy® fraiche 5% Fraiche 5%
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk hakket frisk kruspersille
  • ½ tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Del de tre avocadoer og fjern stenene. Skræl avocadoerne og skær dem i mindre stykker (ca. 375 g i alt). Halver tomaterne. Hæld linserne til afdrypning i en sigte. Bland avocado, tomat, citronsaft, salt og peber. Vend linserne i blandingen. Stil linseblandingen tildækket i køleskabet.

Citronsauce

Rør fraiche sammen med de øvrige ingredienser. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. smag til.

Ved serveringen

Anbring lagvis salat og linseblanding i portionsglas. Kom lidt af saucen på som pynt og server resten i en skål ved siden af.

Sådan skærer du en avocado

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 75,4 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: