Avocadomad

15 min
Avocadomad

Hurtig og nem avocadomad. Toppet med hytteost, granatæble og hampefrø bliver den klassiske avocadomad lidt ekstra lækker.

Ingredienser

2 skiver Ristet rugbrød
20 g Smør
1 Avocado (ca. 100 g)
1 Lille knust fed hvidløg
1 tsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Flagesalt
1 Nip cayennepeber
¾ dl Hytteost
2 spsk Granatæblekerner
1 tsk Hampefrø

Sådan gør du

  • Smør de to stykker rugbrød med smørret.
  • Mos avocadoen med en gaffel sammen med hvidløg, citronsaft, salt og cayennepeber. Smag til.
  • Fordel avocadomosen på de to stykker brød.
  • Top med hytteost, granatæblekerner og hampefrø - og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2910 kJ / 696 kcal

Næringsindhold pr. 100g

826 kJ / 198 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 5,1 g
Protein: 11,2 % 5,5 g
Kulhydrat: 36,2 % 17,6 g
Fedt: 52,6 % 11,8 g
Relateret video Hvordan får man kernerne ud af et granatæble?

Sådan får du nemt kernerne ud af et granatæble.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/avocadomad/