Bagt torsk med kold citroncreme
45 min

Bagt torsk med kold citroncreme

Bagt torsk med sprød topping af pankorasp og krydderurter - serveret med knuste kartofler og en cremet, kold citroncreme.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagt torsk med kold citroncreme

Bagt torsk med sprød topping af pankorasp og krydderurter - serveret med knuste kartofler og en cremet, kold citroncreme.

Antal portioner

Knuste kartofler

  • 750 g skrællede kartofler
  • 1 tsk groft salt

Citroncreme

Bagt torsk

  • 600 g torsk
  • 10 g smør - smeltet
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dl rasp, fx pankorasp
  • ½ dl finthakket krydderurter, fx purløg, kørvel eller persille

Tilbehør

  • 600 g kogte gulerødder i skiver
  • ½ dl finthakket krydderurter, fx purløg, kørvel eller persille

Fremgangsmåde:

Knuste kartofler

Kog kartoflerne til de er møre - gem kogevandet. Knus kartoflerne let og tilsæt salt og lidt kogevand. Smag til.

Citroncreme

Pisk flødefraichen til skum og vend citronskal, salt og peber i. Smag til og stil cremen tildækket i køleskabet til serveringen.

Bagt torsk

Del fisken i 4 stykker og læg dem i et ovnfast fad. Pensl med smør og drys med salt. Bland rasp og krydderurter, fordel det på torsken og bag den midt i ovnen.

Tilbehør

Vend gulerødder og krydderurter sammen og server dem sammen med torsk, knuste kartofler og citroncreme.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,6 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 27 %
Print