Bagt torsk med kold citroncreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

45 min

Bagt torsk med sprød topping af pankorasp og krydderurter - serveret med knuste kartofler og en cremet, kold citroncreme.

Ingredienser

Antal portioner

Knuste kartofler

  • 750 g skrællede kartofler
  • 1 tsk groft salt

Citroncreme

Bagt torsk

  • 600 g torsk
  • 10 g smør - smeltet
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dl rasp, fx pankorasp
  • ½ dl finthakket krydderurter, fx purløg, kørvel eller persille

Tilbehør

  • 600 g kogte gulerødder i skiver
  • ½ dl finthakket krydderurter, fx purløg, kørvel eller persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Knuste kartofler

Kog kartoflerne til de er møre - gem kogevandet. Knus kartoflerne let og tilsæt salt og lidt kogevand. Smag til.

Citroncreme

Pisk flødefraichen til skum og vend citronskal, salt og peber i. Smag til og stil cremen tildækket i køleskabet til serveringen.

Bagt torsk

Del fisken i 4 stykker og læg dem i et ovnfast fad. Pensl med smør og drys med salt. Bland rasp og krydderurter, fordel det på torsken og bag den midt i ovnen.

Tilbehør

Vend gulerødder og krydderurter sammen og server dem sammen med torsk, knuste kartofler og citroncreme.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Sådan bruger du flødefraiche

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,6 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: