Bagt torsk med kold citroncreme
45 min

Bagt torsk med kold citroncreme

Bagt torsk med sprød topping af pankorasp og krydderurter - serveret med knuste kartofler og en cremet, kold citroncreme.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagt torsk med kold citroncreme

Bagt torsk med sprød topping af pankorasp og krydderurter - serveret med knuste kartofler og en cremet, kold citroncreme.

Antal portioner

Knuste kartofler

  • 750 g skrællede kartofler
  • 1 tsk groft salt

Citroncreme

Bagt torsk

  • 600 g torsk
  • 10 g smør - smeltet
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dl rasp, fx pankorasp
  • ½ dl finthakket krydderurter, fx purløg, kørvel eller persille

Tilbehør

  • 600 g kogte gulerødder i skiver
  • ½ dl finthakket krydderurter, fx purløg, kørvel eller persille

Fremgangsmåde:

Knuste kartofler

Kog kartoflerne til de er møre - gem kogevandet. Knus kartoflerne let og tilsæt salt og lidt kogevand. Smag til.

Citroncreme

Pisk flødefraiche stiv og vend citronskal, salt og peber i. Smag til og stil cremen tildækket i køleskabet til servering.

Bagt torsk

Del fisken i 4 stykker og læg dem i et ovnfast fad. Pensl med smør og drys med salt. Bland rasp og krydderurter og fordel det over torsken. Bag torsken midt i ovnen.

Tilbehør

Vend gulerødder og krydderurter sammen og server dem sammen med torsk, knuste kartofler og citroncreme.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,6 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 27 %
Print