Bagt torsk med kold citroncreme
45 min
•
Arbejdstid: 45 min
•
Bagt torsk med citroncreme har lidt af det hele. En lækker bagt fisk med sprød topping og en dejlig syrlig creme. Hertil gulerødder, der lige får lidt ekstra med krydderurter og endelig kartofler, der befinder sig et sted mellem kogte kartofler og kartoffelmos. Server bagt torsk med kold citroncreme en efterårs- eller vinterdag, når rodfrugterne er på toppen og torsken er bedst. Det er den i de måneder, der indeholde bogstavet R, altså januar, februar, marts, april, september, oktober, november og december.
Ingredienser
Mosede kartofler
750 g
Skrællede kartofler
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
Citroncreme
2 dl
Græsk yoghurt
|
|
---|---|
1 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Bagt torsk
600 g
Torsk
|
|
---|---|
10 g
Smør - smeltet
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 dl
Rasp, fx pankorasp
|
|
3 spsk
Finthakkede krydderurter, fx persille, purløg eller kørvel
|
Tilbehør
600 g
Kogte gulerødder i skiver
|
|
---|---|
3 spsk
Finthakkede krydderurter, fx persille, purløg eller kørvel
|
Sådan gør du
Mosede kartofler
Citroncreme
Bagt torsk
Tilbehør
Vil du have ekstra smag på retten, passer det godt med lidt stødt spidskommen sammen med gulerødderne.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7319 kJ / 1749 kcal
Næringsindhold pr. 100g
326 kJ / 78 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 33,3 % | 6,4 g |
Kulhydrat: | 47,4 % | 9,1 g |
Fedt: | 19,3 % | 1,7 g |