Bagt vaniljecreme

10 timer
Arbejdstid: 1 time
Bagt vaniljecreme

Bagt vaniljecreme er en dessert, som minder om creme brulee - her får du en skøn opskrift med appelsin - og ikke mindst et fantastisk dekorativt og sprødt karamelslør. Har du brug for en dessert, der kan laves i god tid er denne bagte vaniljecreme helt perfekt!

Ingredienser

Bagt vaniljecreme

2 Appelsiner
6 Æggeblommer (ca. 1 dl)
1 Vaniljestang - kornene herfra
½ liter Vaniljesauce

Karamelslør

125 g Sukker (ca. 1½ dl)
½ dl Vand
1½ tsk Ufarvet lagereddike

Pynt

Citronmelisseblade

Tilbehør

6 skiver Appelsiner uden skræl
18 Brombær

Sådan gør du

Bagt vaniljecreme

  • Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med. Fordel appelsinfileterne i 6 ovnfaste forme (a ca. 1 dl).
  • Rør æggeblommer og vaniljekorn sammen med en dejskraber til vaniljekornene har fordelt sig i æggeblandingen.
  • Rør forsigtigt vaniljesauce i.
  • Fordel cremen over appelsinfileterne og stil formene i en bradepande med 1 liter varmt vand i bunden. Bag desserten midt i ovnen 1 time og 45 min. ved 100°.
  • Stil de bagte vaniljecremer tildækkede i køleskabet til næste dag.

Karamelslør

  • Bring sukker og vand i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt eddike.
  • Kog ved jævn varme og uden låg i ca. 8 min. eller til blandingen er honninggul. Rør ikke i blandingen.
  • Lav en sukkertest: Dyp en træske i koldt vand - dernæst i karamel - og igen i koldt vand. Karamellen skal "knække".
  • Lad karamellen køle af i ca. 1½ min.
  • Rul imens et stykke bagepapir (ca. 80 cm langt) ud på bordet.
  • Dyp en gaffel i karamellen og træk hurtigt tynde tråde over bagepapiret. (Bliver karamellen for stiv, kan den lunes lidt).

Ved serveringen

  • Sæt en bagt vaniljecreme på hver tallerken sammen med appelsinskiver og brombær.
  • Pynt med karamelslør og citronmelisseblade - og server friske appelsiner og brombær til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8119 kJ / 1940 kcal

Næringsindhold pr. 100g

593 kJ / 142 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 7,5 % 2,6 g
Kulhydrat: 57,2 % 20 g
Fedt: 35,3 % 5,7 g
Relateret video Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/bagt-vaniljecreme/