Bagte rødbeder

45 min
Bagte rødbeder

Bagte rødbeder er et dejligt tilbehør til fx stegt kød, kylling eller fisk. Alternativt kan de serveres med en grøn salat og brød - og gøre det ud for et selvstændigt måltid.

Ingredienser

1 kg Rødbeder
1 Appelsin - skal og saft heraf
1 tsk Groft salt
1 tsk Friskkværnet peber
25 g Smør
50 g Grofthakkede valnødder
10 g Smør
1 spsk Flydende honning
1 nip flagesalt

Peberrodscreme med grønkål

2½ dl Creme fraiche
1- 2 spsk Fintrevet frisk peberrod
¾ tsk Groft salt
250 g Optøet frossen, hakket grønkål

Sådan gør du

  • Skræl og skær rødbederne i mindre stykker. Fordel rødbederne i et ovnfast fad og vend dem med appelsinskal og -saft, salt og peber.
  • Skær smørret i mindre stykker og fordel dem på rødbederne. Bag rødbederne til de er knap møre i ca. 30 min ved 175° - varmluft, de må gerne have lidt bid - vend rødbederne godt rundt, når de er bagte.
  • Varm imens en pande op og rist valnøddekernerne ved jævn varme i ca. 1 min. Tilsæt smør og honning og rist dem yderligere i ca. 1 min. under omrøring.
  • Hæld valnødderne ud på et stykke bagepapir og drys dem med lidt flagesalt.
  • Fordel valnødderne på de bagte rødbeder.

Peberrodscreme med grønkål

  • Vend cremefraiche sammen med peberrod og salt.
  • Knug grønkålen fri for vand og rør den i cremefraichen. Smag til. Server peberrodscremen til de bagte rødbeder.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6271 kJ / 1499 kcal

Næringsindhold pr. 100g

404 kJ / 96 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 8,3 % 2 g
Kulhydrat: 32,2 % 7,7 g
Fedt: 59,5 % 6,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/bagte-rodbeder/