Bananmuffins med chokolade
45 min
Fryseegnet
&format=webp)
Bananmuffins med chokolade - et stort hit når bagning skal være let og enkelt. Banan og chokolade er et fantastisk makkerpar - og bananmuffins bliver endnu bedre, når du bruger bananer, som er meget modne. Server de hjemmelavede bananmuffins som eftermiddagskage eller tag dem med på tur - de vil sætte smil på læben hos både store og små!

Ingredienser
1 portion
Bananmuffins
200 g Hvedemel (ca. 3½ dl) | |
---|---|
2 tsk Bagepulver | |
½ tsk Fint salt | |
2 Æg | |
150 g Sukker (ca. 1¾ dl) | |
1 tsk Vaniljesukker | |
125 g Smeltet smør | |
2 Modne bananer | |
100 g Mørk chokolade |
12 Muffinsforme |
---|
Sådan gør du
Bananmuffins
Bedømmelse
Pynt dine muffins med glasur: Rør 100 g flormelis med 1½ spsk kakao og lidt kogende vand til en glasur. Kom glasuren i en frysepose, klip et lille hul i hjørnet og dekorer kagerne, når de er afkølede.
Tilsæt 2 tsk kanel eller kardemomme til dejen sammen med melet, hvis du har lyst til en ny variation af bananmuffins. Du kan fordele dejen i 24 mini muffinsforme.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13120 kJ / 3136 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1374 kJ / 328 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 5 % | 4,1 g |
Kulhydrat: | 54,1 % | 43,7 g |
Fedt: | 40,9 % | 15,2 g |