Benløse fugle
60+ min

Benløse fugle

En god gammel klassiker, fuld af smag og minder om mormor....sågar oldemor!
Bedømmelse (45 vurderinger)

Min bedømmelse:

Benløse fugle

En god gammel klassiker, fuld af smag og minder om mormor....sågar oldemor!

Antal portioner
  • 8 skiver okseinderlår eller -klump (ca. á 75 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 8 strimler spæk
  • 8 kødnåle
  • 25 g smør
  • 4 dl vand
  • 4 spsk finthakket zittauerløg
  • 2 laurbærblade
  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 1 spsk lys saucejævner
  • evt. kulør

Salat med mormordressing

Tilbehør

  • 1 kg aspargeskartofler
  • ribsgelé

Fremgangsmåde:

Bank oksekødskiverne let og drys dem med salt og peber. Rul hver kødskive om en strimmel spæk og luk rullerne med kødnåle. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun de benløse fugle på alle sider i ca. 2 min. Tilsæt vand, løg og laurbærblade. Kog "fuglene" ved svag varme og under låg i ca. 1 time eller til de er møre. Tag de benløse fugle op, læg dem i et fad og hold kødet varmt. Sigt skyen, kom den tilbage i panden og tilsæt fløde. Bring skyen i kog. Tag panden af varmen og rør saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til. Tilsæt evt. kulør.

Salat med mormordressing

Rør imens fløde, citron og sukker sammen og lad det syrne tildækket i køleskabet i mindste 10 min. Vend strimlede salatblade, agurk, ærter og den syrnede fløde sammen - lige inden serveringen.

Hæld saucen over de benløse fugle og server dem sammen med kartofler, ribsgelé og den grønne salat.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 32 %
Print

Vin match

Pinot Noir Mendoza, Argentina

Oversøisk rødvin på pinot druen, fx fra Argentina Kilde: Martin Nordkvist

Lidt om vin til vildtlignende retter