Benløse fugle

Bedømmelse

(50 vurderinger)

60+ min

En god gammel klassiker, fuld af smag og minder om mormor....sågar oldemor!

Ingredienser

Antal portioner
  • 8 skiver okseinderlår eller -klump (ca. á 75 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 8 strimler spæk
  • 8 kødnåle
  • 25 g smør
  • 4 dl vand
  • 4 spsk finthakket zittauerløg
  • 2 laurbærblade
  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 1 spsk lys saucejævner
  • evt. kulør

Salat med mormordressing

Tilbehør

  • 1 kg aspargeskartofler
  • ribsgelé

Sådan gør du

Sådan gør du

Bank oksekødskiverne let og drys dem med salt og peber. Rul hver kødskive om en strimmel spæk og luk rullerne med kødnåle. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun de benløse fugle på alle sider i ca. 2 min. Tilsæt vand, løg og laurbærblade. Kog "fuglene" ved svag varme og under låg i ca. 1 time eller til de er møre. Tag de benløse fugle op, læg dem i et fad og hold kødet varmt. Sigt skyen, kom den tilbage i panden og tilsæt fløde. Bring skyen i kog. Tag panden af varmen og rør saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til. Tilsæt evt. kulør.

Salat med mormordressing

Rør imens fløde, citron og sukker sammen og lad det syrne tildækket i køleskabet i mindste 10 min. Vend strimlede salatblade, agurk, ærter og den syrnede fløde sammen - lige inden serveringen.

Hæld saucen over de benløse fugle og server dem sammen med kartofler, ribsgelé og den grønne salat.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 32 %

Kilde:

Vin match

Pinot Noir Mendoza, Argentina

Oversøisk rødvin på pinot druen, fx fra Argentina Kilde: Martin Nordkvist

Lidt om vin til vildtlignende retter