Biksemad i ovn

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(34 vurderinger)

45 min

En lidt lettere og grønnere version af biksemaden. Det giver plads til en dejlig kold bearnaise. Retten er let at lave, da biksen ryger i ovnen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Biksemad

  • 800 g små, skrubbede kartofler i halve
  • 8 gulerødder i mundrette stykker (ca. 600 g)
  • 1 tsk groft salt
  • 400 g wokstrimler af okseklump
  • 2 spsk worcestershiresauce
  • ½ tsk groft salt
  • ¼ liter kogende vand
  • 250 g grønne asparges eller bladselleri i mundrette stykker
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • friskkværnet peber

Kold bearnaise

Tilbehør

  • 200 g groft flute

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Biksemad

  1. Fordel kartofler og gulerødder på en plade med bagepapir, drys med salt og bag grøntsagerne øverst i ovnen, til de er gyldne.
  2. Kom wokstrimlerne i en frysepose sammen med worcestershiresaucen. Massér kødet med saucen og fordel det på en plade med bagepapir.
  3. Drys kødet med salt og steg det nederst i ovnen under grøntsagerne de sidste 5 min.
  4. Hæld det kogende vand over aspargesene, lad dem stå i ca. 2 min. og hæld vandet fra.
  5. Vend asparges, de bagte kartofler og gulerødder, det stegte kød og persille sammen og drys med peber.

Kold bearnaise

  1. Vend, med let hånd, alle ingredienserne sammen i en skål og smag saucen til.
  2. Kom biksen i et fad og server den varme biksemad sammen med kold bearnaise.

Bagetid for grøntsager

Ca. 25 min. ved 250° - varmluft.

Stegetid for kød

Ca. 5 min. ved 250° - varmluft.

Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13824 kJ / 3291 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40 g
  • Protein: 18,3 %
  • Kulhydrat: 62,8 %
  • Fedt: 18,9 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag