Biksemad i ovn

45 min
Biksemad i ovn

En lidt lettere og grønnere version af biksemaden. Det giver plads til en dejlig kold bearnaise. Retten er let at lave, da biksen ryger i ovnen.

Ingredienser

Biksemad

800 g Små, skrubbede kartofler i halve
8 Gulerødder i mundrette stykker (ca. 600 g)
1 tsk Groft salt
300 g Wokstrimler af okseklump
2 spsk Worcestershiresauce
½ tsk Groft salt
¼ liter Kogende vand
300 g Grønne asparges eller bladselleri i mundrette stykker
1 dl Hakket bredbladet persille
Friskkværnet peber

Kold bearnaise

2½ dl Creme fraiche eller 38%
1 spsk Bearnaiseessens
3 spsk Hakkede estragonblade
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

200 g Groft flute

Sådan gør du

Biksemad

  • Fordel kartofler og gulerødder på en plade med bagepapir, drys med salt og bag grøntsagerne øverst i ovnen, til de er gyldne i ca. 25 min. ved 250° - varmluft.
  • Kom wokstrimlerne i en frysepose sammen med worcestershiresaucen. Massér kødet med saucen og fordel det på en plade med bagepapir.
  • Drys kødet med salt og steg det nederst i ovnen under grøntsagerne de sidste 5 min.
  • Hæld det kogende vand over aspargesene, lad dem stå i ca. 2 min. og hæld vandet fra.
  • Vend asparges, de bagte kartofler og gulerødder, det stegte kød og persille sammen og drys med peber.

Kold bearnaise

  • Vend, med let hånd, alle ingredienserne sammen i en skål og smag saucen til.
  • Kom biksen i et fad og server den varme biksemad sammen med kold bearnaise.
Relateret video Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

https://www.arla.dk/opskrifter/biksemad-i-ovn/