Birchermysli

Birchermysli

60+ min
Birchermysli er en skøn gammel grødvariant fra Schweiz, hvor en blanding af korn, kerner, frø og nødder lægges i blød natten over. Birchermysli spises kold, gerne med lækre toppings som fx frugt eller bær. Birchermysli giver en dejlig mæthed, uden at ligge for tungt i maven.

Sådan gør du

Dagen før
  • Rør rugflager, æblemost, hasselnødder og kokos sammen og stil blandingen tildækket i køleskabet til dagen efter.
På dagen
  • Bland yoghurt, pæretern, fløde, tranebær og vaniljepulver sammen i en skål og vend det hele forsigtigt sammen med de udblødte rugflager. Smag til.
  • Anret birchermyslien i fire skåle, fordel bær henover og server.
Mere inspiration

Hvad med at servere egg benedict til en hyggelig brunch?

Velbekomme!
Tip

Birchermyslien smager også dejligt med frisk frugt. Om vinteren kan det fx være æble og banan, eller appelsinfileter og tørrede abrikoser.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7264 kJ / 1736 kcal

Næringsindhold pr. 100g

588 kJ / 140 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 11,4 % 3,9 g
Kulhydrat: 39,6 % 13,7 g
Fedt: 49 % 7,8 g

Ingredienser

Dagen før
Rugflager
3 dl
Æblemost
2 dl
Grofthakkede hasselnøddekerner
1½ dl
Kokosmel
1 dl
Arla® ØKO yoghurt naturel 0,5%
3 dl
Modne pærer i tern (ca. 150 g)
2
4 spsk
Tørrede tranebær
3 spsk
Vaniljepulver
½ tsk
Friske bær, fx brombær, blåbær, hindbær og/eller ribs
250 g