Birchermysli

Birchermysli

60+ min
Birchermysli er en skøn gammel grødvariant fra Schweiz, hvor en blanding af korn, kerner, frø og nødder lægges i blød natten over. Birchermysli spises kold, gerne med lækre toppings som fx frugt eller bær. Her får du vores opskrift på birchermysli som både er nem at lave og spise - og er klar så snart du står op.
https://www.arla.dk/opskrifter/birchermysli/

Sådan gør du

Dagen før
  • Rør rugflager, æblemost, hasselnødder og kokos sammen og stil blandingen tildækket i køleskabet til dagen efter.
På dagen
  • Bland yoghurt, pæretern, fløde, tranebær og vaniljepulver sammen i en skål og vend det hele forsigtigt sammen med de udblødte rugflager. Smag til.
  • Anret birchermyslien i fire skåle, fordel bær henover og server.

Birchermyslien smager også dejligt med frisk frugt. Om vinteren kan det fx være æble og banan, eller appelsinfileter og tørrede abrikoser.

Energiindhold for hele retten:

7354 kJ / 1758 kcal

Næringsindhold pr. 100g

595 kJ / 142 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 9,8 % 3,4 g
Kulhydrat: 38,6 % 13,5 g
Fedt: 51,6 % 8,3 g
Mere inspiration

Hvad med at servere egg benedict til en hyggelig brunch?

Ingredienser

Dagen før
3 dl Rugflager
2 dl Æblemost
1½ dl Grofthakkede hasselnøddekerner
1 dl Kokosmel
3 dl Yoghurt naturel
2 Modne pærer i tern (ca. 150 g)
4 spsk Piskefløde
3 spsk Tørrede tranebær
½ tsk Vaniljepulver
250 g Friske bær, fx brombær, blåbær, hindbær og/eller ribs