Birchermysli
10 timer
•
Arbejdstid: 20 min
•
&format=webp)
Birchermysli er en skøn gammel grødvariant fra Schweiz, hvor en blanding af korn, kerner, frø og nødder lægges i blød natten over. Birchermysli spises kold, gerne med lækre toppings som fx frugt eller bær. Her får du vores opskrift på birchermysli som både er nem at lave og spise - og er klar så snart du står op.
Ingredienser
Dagen før
3 dl
Rugflager
|
|
---|---|
2 dl
Æblemost
|
|
1½ dl
Grofthakkede hasselnøddekerner
|
|
1 dl
Kokosmel
|
3 dl
Yoghurt naturel
|
|
---|---|
2
Modne pærer i tern (ca. 150 g)
|
|
4 spsk
Piskefløde
|
|
3 spsk
Tørrede tranebær
|
|
½ tsk
Vaniljepulver
|
250 g
Friske bær, fx brombær, blåbær, hindbær og/eller ribs
|
---|
Sådan gør du
Dagen før
På dagen
Birchermyslien smager også dejligt med frisk frugt. Om vinteren kan det fx være æble og banan, eller appelsinfileter og tørrede abrikoser.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7665 kJ / 1832 kcal
Næringsindhold pr. 100g
620 kJ / 148 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,6 g |
Protein: | 9,5 % | 3,5 g |
Kulhydrat: | 40,8 % | 14,9 g |
Fedt: | 49,7 % | 8,3 g |
