Blåbærmuffins
45 min
•
Blåbærmuffins er lækre muffins fyldt med blåbær! Med lidt knas på toppen fra hakkede hasselnødder. Disse blåbærmuffins er svampede og med blåbærrene godt fordelt, fordi de både er i dejen og på toppen. Nyd blåbærmuffins med et glas iskoldt mælk eller en god kop kaffe.
Ingredienser
Blåbærmuffins
|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
|
|---|---|
|
100 g
Blødt smør
|
|
|
2
Æg
|
|
|
1½ dl
Creme fraiche
|
|
|
200 g
Hvedemel (ca. 3½ dl)
|
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
|
|
2 tsk
Vaniljesukker
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
200 g
Friske eller frosne blåbær (ca. 3 dl)
|
|
20 g
Blødt smør - til formen
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Hvedemel - til formen
|
Topping
|
4 spsk
Grofthakkede hasselnøddekerner
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Rørsukker
|
Sådan gør du
Blåbærmuffins
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan sætte papirsforme i muffinsformens huller i stedet for at smørre den.
Det smager også dejligt at blande lidt stødt kanel eller kardemomme i toppingen. Blåbærrene kan erstattes af andre bær, fx skovbær, hindbær, brombær eller en blanding heraf.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1254 kJ / 300 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,7 g |
| Protein: | 4,3 g |
| Fedt: | 15,7 g |
| Kulhydrat: | 35,3 g |