Blødkogt æg
10 min
•

Det er ikke raketvidenskab at koge blødkogte æg, men alle har sikkert prøvet at koge et blødkogt æg enten for meget eller for lidt. Prøv denne opskrift næste gang du skal lave et perfekt blødkogt æg, hvor hviden er fast, og blommen flydende.
Ingredienser
4
Mellemstore æg
|
---|
Sådan gør du
Blødkogt æg
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kogetiden afhænger af æggenes størrelse. Små æg skal koge i ca. 4 min for at blive blødkogte, mens store æg skal koge i ca. 6 - 7 min.
Blødkogte æg spises normalt til morgenmad, men du kan også bruge blødkogte æg til aftensmad i f.eks. ramen
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
1193 kJ / 285 kcal
Næringsindhold pr. 100g
574 kJ / 137 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 36,2 % | 12,2 g |
Fedt: | 62,7 % | 9,7 g |
Kulhydrat: | 1,1 % | 0,4 g |
Relateret video
Sådan koger du æg
Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.
