Blommetrifli med nøddedrys
Blommetrifli med modne blommer, cremet og frisk yoghurtcreme og sprød nøddecrumble. Trifli anrettes som regel i glas, hvor de smukke bær/blommer kommer til sin ret og ligger i lag med det sprøde og creme. Danske blommer er noget helt særligt, fordi vores klima med skiftende sol og regn giver kødfulde og meget saftige frugter. Vores blommekompot bages i ovnen, så den bevarer al saft og kraft. Brug årstidens skønne blommer til denne nemme og skønne blommetrifli.
Ingredienser
Blommekompot
|
500 g
Blommer uden sten, fx opal
|
|
|---|---|
|
50 g
Flormelis (ca. 1 dl)
|
Nøddedrys
|
25 g
Smør
|
|
|---|---|
|
50 g
Rasp
|
|
|
50 g
Grofthakkede hasselnøddekerner
|
|
|
3 spsk
Flormelis
|
Yoghurtcreme
|
2 dl
Yoghurt 10%
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Flormelis
|
|
|
1 spsk
Vaniljesukker
|
|
|
1½ dl
Piskefløde
|
Sådan gør du
Blommekompot
Nøddedrys
Yoghurtcreme
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan bruge optøede, frosne blommer, men tilsæt 1 spsk ekstra flormelis. Bagetiden er ca. ½ time.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
803 kJ / 192 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,6 g |
| Protein: | 2,5 g |
| Fedt: | 11,4 g |
| Kulhydrat: | 19,9 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.