BLT

BLT

10 min
Den klassiske amerikanskinspireret BLT - bacon, lettuce and tomato sandwich.

Sådan gør du

BLT
  • Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Smør 2 brødskiver med flødeost og 2 med dijonnaise.
  • Læg dem sammen om salatblade, tomat, salt, peber, evt. kørvel og de stegte baconskiver.
  • Tryk sandwichen godt sammen og server.

Du kan skrue op og ned for dijonnaise/flødeost alt efter smag og behag.

Energiindhold for hele retten:

4078 kJ / 975 kcal

Næringsindhold pr. 100g

731 kJ / 175 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 15,3 % 6,6 g
Kulhydrat: 52,9 % 22,7 g
Fedt: 31,8 % 6,3 g
Mere inspiration

Fra den amerikanske til den nordiske sandwich - hvilken foretrækker du?

Rugbrødssandwich
35 min
Rugbrødssandwich
(2)

Ingredienser

BLT
6 skiver Bacon
4 skiver Ristet surdejsbrød
50 g Flødeost
1 spsk Dijonnaise
4 blade Icebergsalat
2 Tomater i skiver (ca. 125 g)
Et nip flagesalt
Friskkværnet peber
Evt. frisk kørvel