Bøf à la Karoline

45 min
Bøf à la Karoline

Lækre bøffer med smeltet ost og tomat.

Ingredienser

600 g Hakket oksekød
1 Æg
2 spsk Rasp
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
¼ tsk Sellerisalt
½ Knust fed hvidløg
30 g Smør
2 dl Piskefløde eller madlavningsfløde
8 skiver Skæreost
4 Små tomater

Råsyltede rødløg

2 Rødløg i tynde skiver
1 dl Æbleeddike
1 dl Sukker

Tilbehør

300 g Grøn salat
240 g Flutes

Sådan gør du

  • Det hakkede oksekød æltes med æg, rasp, salt, peber, sellerisalt og hvidløg.
  • Kødet formes til 8 hakkebøffer, der brunes og gennemsteges i smør på en pande, 5 min. på hver side.
  • Bøfferne anrettes i et ovnfast fad, og panden koges af med fløde, som derefter hældes ved bøfferne.
  • Hver bøf dækkes med en osteskive, og herover lægges en halv tomat med den buede side opad.
  • Igennem tomat, ost og bøf sættes en tandstik, så det holdes fast.
  • Lige før bøfferne skal serveres, gratineres de i ovnen, til osten er smeltet og let gylden i ca. 10 min. ved 250°.

Råsyltede rødløg

  • Rør eddike og sukker sammen og lad det stå til sukkeret er opløst.
  • Tilsæt løgringe og lad dem trække i ca. 10 min.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14988 kJ / 3582 kcal

Næringsindhold pr. 100g

678 kJ / 162 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 22,2 % 8,9 g
Kulhydrat: 29,6 % 11,8 g
Fedt: 48,2 % 8,8 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/bof-a-la-karoline/