Hakkebøf med glaserede grøntsager
&format=webp)
Hakkebøf med glaserede grøntsager er en god, klassisk hverdagsret, som lige får et ekstra lille pift. Hakkebøfferne bliver, efter de er brunet, kogt i rødvinssauce. Det giver dejlig smag til både sauce og bøffer. De glaserede grøntsager bliver glaseret i en blandig af balsamicoeddike og akaciehonning - en sursød smagskombination, der giver grøntsagerne et lille raffinement. Så hakkebøf med glaserede grøntsager er egentlig en helt almindelig hverdagsret, som med et lille twist bliver til lidt mere.
Ingredienser
Hakkebøf
400 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
---|---|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
10 g
Smør
|
|
3 dl
Rødvinssauce
|
Glaserede grøntsager
500 g
Skrællede gulerødder
|
|
---|---|
8 stilke
Bladselleri (ca. 200 g)
|
|
20 g
Smør
|
|
1 spsk
Mørk balsamicoeddike
|
|
1 spsk
Akaciehonning
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 dl
Hakket bredbladet persille
|
Pynt
Blade af bladselleri
|
---|
Tilbehør
240 g
Italiensk brød
|
---|
Sådan gør du
Hakkebøf
Glaserede grøntsager
Ved serveringen
Det smager også dejligt med kartofler til hakkebøf med glaserede grøntsager. De kan enten være kogte eller det kan være kartoffelbåde fra ovnen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8002 kJ / 1913 kcal
Næringsindhold pr. 100g
463 kJ / 111 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 30,6 % | 8,3 g |
Kulhydrat: | 42,6 % | 11,6 g |
Fedt: | 26,8 % | 3,4 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.
