Bøfsandwich med brun sovs
45 min
•
&format=webp)
Der er mange gode anledninger til at indtage denne danske klassiker: Bøfsandwich. Og klassisk dansk - det må bøfsandwichen siges at være. Der kan være udefrakomne, der ikke helt forstår idéen i at overhælde en burger med brun sovs, ja der kan endda tænkes at være inkarnerede danskere, der ikke helt forstår bøfsandwichens berettigelse. Drop turen til pølsevognen og lav din helt egen, hjemmelavede klassiske bøfsandwich med brun sovs og nyd at du kan.
Ingredienser
Ristede løg
3
Løg i tynde skiver (ca. 200 g)
|
|
---|---|
75 g
Groft rugmel (ca. 1¼ dl)
|
|
½ liter
Smagsneutral olie fx rapsolie
|
|
½ tsk
Fint salt
|
Brun sovs
10 g
Smør
|
|
---|---|
2
Grofthakkede løg
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
3 dl
Vand
|
|
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
1 tsk
Sojasauce
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2 spsk
Saucejævner
|
|
Kulør
|
Bøfsandwich
15 g
Smør
|
|
---|---|
600 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
4
Burgerboller
|
|
1 dl
Tomatketchup
|
|
1 dl
Remoulade
|
|
8 skiver
Syltede rødbeder
|
|
6
Syltede drueagurker i lange skiver
|
|
1
Grofthakket løg
|
Sådan gør du
Ristede løg
Brun sovs
Bøfsandwich
Prøv din bøfsandwich med rødvinssauce fra Arla Karolines Køkken®.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
30924 kJ / 7391 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1049 kJ / 251 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 9,8 % | 6 g |
Kulhydrat: | 14,9 % | 9,2 g |
Fedt: | 75,3 % | 21,4 g |
Relateret video
Sådan snitter du løg
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
