Bøfsandwich med brun sovs

Bøfsandwich med brun sovs

45 min
Der er mange gode anledninger til at indtage denne danske klassiker: Bøfsandwich. Og klassisk dansk - det må bøfsandwichen siges at være. Der kan være udefrakomne, der ikke helt forstår idéen i at overhælde en burger med brun sovs, ja der kan endda tænkes at være inkarnerede danskere, der ikke helt forstår bøfsandwichens berettigelse. Drop turen til pølsevognen og lav din helt egen, hjemmelavede klassiske bøfsandwich med brun sovs og nyd at du kan.
https://www.arla.dk/opskrifter/bofsandwich-med-brun-sovs/

Sådan gør du

Ristede løg
  • Skyl løgene i koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte og vend de fugtige løg i rugme
  • Varm olien godt op i en gryde ved jævn varme.
  • Del løgringene i 4 portioner. Dybsteg, ved jævn til kraftig varme, en portion ad gangen i den varme olie, 2-3 min., til de er gyldne og sprøde.
  • Lad de friterede løgringe dryppe af på køkkenrulle og vend dem med salt.
Brun sovs
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Tilsæt løg og salt og steg ved jævn varme i ca. 5 min. - rør af og til.
  • Kom vand i panden, bring i kog ved kraftig varme og lad det koge ind, stadig ved kraftig varme, i ca. 2 min.
  • Hæld vandet (ca. 1½ dl) fra løgene over i en lille tykbundet gryde - brug evt. en sigte. Bring vandet fra løgene i kog, tilsæt madlavningsfløde, sojasauce, salt og peber og bring saucen i kog.
  • Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min.
  • Tilsæt kulør, smag til og hold sovsen lun.
Bøfsandwich
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Del kødet i 4 portioner og form dem til store flade hakkebøffer og brun dem ca. 1 min. på hver side ved kraftig varme. Steg derefter bøfferne ved jævn varme i ca. 8 min. - vend en gang undervejs.
  • Lun burgerbollerne og flæk dem.
  • Smør dem med sennep, ketchup og remoulade og læg dem sammen om den lune hakkebøf og de øvrige ingredienser.
  • Kom ristede løg på toppen, og server straks sammen med brun sovs.

Prøv din bøfsandwich med rødvinssauce fra Arla Karolines Køkken®.

Energiindhold for hele retten:

30865 kJ / 7377 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1047 kJ / 250 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 9,7 % 6 g
Kulhydrat: 14,7 % 9,1 g
Fedt: 75,6 % 21,4 g
Mere inspiration

Har du mod på selv at bage burgerboller til din bøfsandwich?

Burgerboller
60+ min
Burgerboller
(90)
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Ristede løg
3 Løg i tynde skiver (ca. 200 g)
75 g Groft rugmel (ca. 1¼ dl)
½ liter Smagsneutral olie fx rapsolie
½ tsk Fint salt
Brun sovs
10 g Smør
2 Grofthakkede løg
½ tsk Groft salt
3 dl Vand
¼ liter Madlavningsfløde
1 tsk Sojasauce
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 spsk Saucejævner
Kulør
Bøfsandwich
15 g Smør
600 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
4 Burgerboller
1 dl Tomatketchup
1 dl Remoulade
8 skiver Syltede rødbeder
6 Syltede drueagurker i lange skiver
1 Grofthakket løg