Bøfsandwich med brun sovs

Bøfsandwich med brun sovs

45 min
Der er mange gode anledninger til at indtage denne danske klassiker: Bøfsandwich. Og klassisk dansk - det må bøfsandwichen siges at være. Der kan være udefrakomne, der ikke helt forstår idéen i at overhælde en burger med brun sovs, ja der kan endda tænkes at være inkarnerede danskere, der ikke helt forstår bøfsandwichens berettigelse. Drop turen til pølsevognen og lav din helt egen, hjemmelavede klassiske bøfsandwich med brun sovs og nyd at du kan.

Sådan gør du

Ristede løg
  • Skyl løgene i koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte og vend de fugtige løg i rugme
  • Varm olien godt op i en gryde ved jævn varme.
  • Del løgringene i 4 portioner. Dybsteg, ved jævn til kraftig varme, en portion ad gangen i den varme olie, 2-3 min., til de er gyldne og sprøde.
  • Lad de friterede løgringe dryppe af på køkkenrulle og vend dem med salt.
Brun sovs
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Tilsæt løg og salt og steg ved jævn varme i ca. 5 min. - rør af og til.
  • Kom vand i panden, bring i kog ved kraftig varme og lad det koge ind, stadig ved kraftig varme, i ca. 2 min.
  • Hæld vandet (ca. 1½ dl) fra løgene over i en lille tykbundet gryde - brug evt. en sigte. Bring vandet fra løgene i kog, tilsæt madlavningsfløde, sojasauce, salt og peber og bring saucen i kog.
  • Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min.
  • Tilsæt kulør, smag til og hold sovsen lun.
Bøfsandwich
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Del kødet i 4 portioner og form dem til store flade hakkebøffer og brun dem ca. 1 min. på hver side ved kraftig varme. Steg derefter bøfferne ved jævn varme i ca. 8 min. - vend en gang undervejs.
  • Lun burgerbollerne og flæk dem.
  • Smør dem med sennep, ketchup og remoulade og læg dem sammen om den lune hakkebøf og de øvrige ingredienser.
  • Kom ristede løg på toppen, og server straks sammen med brun sovs.
Mere inspiration

Har du mod på selv at bage burgerboller til din bøfsandwich?

Burgerboller
60+ min
Burgerboller
(76)
Velbekomme!
Variation

Prøv din bøfsandwich med rødvinssauce fra Arla Karolines Køkken®.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

30843 kJ / 7372 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1051 kJ / 251 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 9,7 % 6 g
Kulhydrat: 14,7 % 9,1 g
Fedt: 75,6 % 21,5 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Ristede løg
Zittauerløg i tynde skiver (ca. 200 g)
3
Groft rugmel (ca. 1¼ dl)
75 g
Smagsneutral olie fx rapsolie
½ liter
Fint salt
½ tsk
Brun sovs
Smør
10 g
Grofthakkede zittauerløg
2
Groft salt
½ tsk
Vand
3 dl
¼ liter
Sojasauce
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Lys saucejævner
2 spsk
Kulør
Bøfsandwich
Smør
15 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
600 g
Burgerboller
4
Tomatketchup
1 dl
Remoulade
1 dl
Syltede rødbeder
8 skiver
Syltede drueagurker i lange skiver
6
Grofthakket zittauerløg
1