Boghvedepandekager med pærekompot
2 timer
•
Arbejdstid: 45 min
&format=webp)
Skønne boghvedepandekager til dessert. Opskriften med de sprøde pandekager er lidt anderledes, og smager virkelig godt sammen med den pikante pærekompot med ingefær og en lækker honning-limefløde.

Ingredienser
6 personer
Pærekompot
4 Skrællede pærer i tern, fx conference (ca. 500 g) | |
---|---|
1 spsk Fintrevet frisk ingefær | |
2 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet) | |
2 spsk Akaciehonning | |
1 spsk Vand | |
2 tsk Citrontimianblade |
Pandekager - 9 stk.
125 g Hvedemel (ca. 2 dl) | |
---|---|
80 g Boghvedeflager (ca. 2 dl) | |
1 tsk Groft salt | |
3 dl Mælk | |
4 Æg | |
1½ spsk Akaciehonning | |
100 g Smør - smeltet |
2 spsk Friskpresset limesaft | |
---|---|
2 spsk Akaciehonning | |
¼ liter Piskefløde |
Pynt
Stilke af citrontimian |
---|
Sådan gør du
Pærekompot
Pandekager
Bedømmelse
I stedet for citrontimian kan du bruge citronmelisse.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13899 kJ / 3322 kcal
Næringsindhold pr. 100g
795 kJ / 190 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 7,6 % | 3,5 g |
Kulhydrat: | 39,8 % | 18,6 g |
Fedt: | 52,6 % | 11,3 g |
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.