Boghvedepandekager med pærekompot
2 timer
•
Arbejdstid: 45 min
•
Skønne boghvedepandekager til dessert. Opskriften med de sprøde pandekager er lidt anderledes, og smager virkelig godt sammen med den pikante pærekompot med ingefær og en lækker honning-limefløde.
Ingredienser
Pærekompot
|
4
Skrællede pærer i tern, fx conference (ca. 500 g)
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
|
2 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
|
2 spsk
Akaciehonning
|
|
|
1 spsk
Vand
|
|
|
2 tsk
Citrontimianblade
|
Pandekager - 9 stk.
|
125 g
Hvedemel (ca. 2 dl)
|
|
|---|---|
|
80 g
Boghvedeflager (ca. 2 dl)
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
3 dl
Mælk
|
|
|
4
Æg
|
|
|
1½ spsk
Akaciehonning
|
|
|
100 g
Smør - smeltet
|
|
2 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Akaciehonning
|
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
Pynt
|
Stilke af citrontimian
|
|---|
Sådan gør du
Pærekompot
Pandekager
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for citrontimian kan du bruge citronmelisse.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
794 kJ / 190 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,2 g |
| Protein: | 3,5 g |
| Fedt: | 11,3 g |
| Kulhydrat: | 18,6 g |
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.