Bønnedeller i pitabrød
30 min
•
&format=webp)
Bønnedeller er en vegetarisk delle, der består af en dåse sorte bønner blandet med hytteost og krydderier. Bønnedeller er super nemme at lave og de danner grundlag for et lækker vegetarisk måltid, når de som her fyldes i et pitabrød sammen med salag og en dejlig dressing. Meget lækre vegetarfrikadeller med lidt bid og masser af smag.
Ingredienser
Bønnedeller
1 dåse
Sorte bønner - drænet og skyllet (ca. 240 g)
|
|
---|---|
1
Æg
|
|
150 g
Hytteost
|
|
1 dl
Rasp
|
|
1 dl
Purløg
|
|
½ dl
Persille
|
|
2 tsk
Dijonsennep
|
|
½ tsk
Revet muskatnød
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Sukker
|
25 g
Smør til stegning
|
---|
Dressing
2½ dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
1½ dl
Finthakkede krydderurter, fx persille, purløg og timian
|
|
1
Stort finthakket fed hvidløg
|
|
¾ tsk
Fint salt
|
6
Pitabrød
|
|
---|---|
1
Strimlet hjertesalat (ca. 100 g)
|
|
150 g
Cocktailtomater i skiver
|
|
1
Rødløg i tynde ringe (ca. 75 g)
|
Sådan gør du
Bønnedeller
Dressing
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kan du bedst lide kogte, tørrede bønner - men ikke rigtig orker at starte forfra hver gang - så gør dig selv den tjeneste at forberede en stor portion ad gangen - og frys de udblødte, kogte bønner ned i mindre portioner.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11487 kJ / 2745 kcal
Næringsindhold pr. 100g
732 kJ / 175 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,7 g |
Protein: | 15,4 % | 6,6 g |
Fedt: | 32,3 % | 6,4 g |
Kulhydrat: | 52,3 % | 22,5 g |
