Bønnegryde
&format=webp) 
    Bønnegryde er en nem og hurtig vegetarret. Der er knald på både farver og smag i bønnegryden. Smagsnuancerne kommer fra bl.a. gulerødder og rødvinseddike, som giver hinanden godt modspil mellem sødme og syre. Server bønnegryde til aftensmad en af de dage, hvor I vil spise grønt - det er nemt og hurtigt. Vi har foreslået kartofler som tilbehør til bønnegryden, men det smager også dejligt med pasta, bulgur eller ris til.
Ingredienser
Bønnegryde
| 
                                            
                                                    30 g
                                                Smør
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    300 g
                                                Perleløg eller løg
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    4
                                                Gulerødder i grove stykker (ca. 300 g)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    3 spsk
                                                Eddike, fx rødvinseddike
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 dåse
                                                Flåede tomater (ca. 400 g)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 dl
                                                Vand
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    5 stilke
                                                Bredbladet persille
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 spsk
                                                Honning eller sukker
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2 tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2 dåser
                                                Bønner, fx brune bønner eller kidneybønner (ca. 480 g)
                                            
                                     | 
Tilbehør
| 
                                            
                                                    1 dl
                                                Strimlet bredbladet persille
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    100 g
                                                Salatost i tern
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    750 g
                                                Kogte kartofler - let moste
                                            
                                     | 
Sådan gør du
Bønnegryde
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Bønner fra dåse er ok. Men de tørrede bønner, du selv udbløder og koger er endnu bedre, da de har lidt mere struktur. Tilbered evt. en ordentlig portion bønner og frys dem ned i portioner a ca. 250 g tilberedte bønner - det svarer til en dåse bønner.
Det smager også dejligt med pasta, bulgur eller ris til bønnegryden.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
304 kJ / 73 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,6 g | 
| Protein: | 3 g | 
| Fedt: | 2 g | 
| Kulhydrat: | 10,5 g | 
 
     
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    