Bønnesalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

60+ min

Nem og lækker bønnesalat med hvide bønner og hvid ost

Ingredienser

Antal portioner

  • 100 g hvide bønner, butter beans eller black eye bønner
  • 3 dl vand
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 1 fed hvidløg i skiver
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 laurbærblad
  • 250 g frosne haricots verts (fine, grønne bønner) i mindre stykker

Marinade

  • 1 spsk hvidvinseddike
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 spsk olie
  • 1 spsk hakket frisk kruspersille

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl bønnerne og sæt dem i blød i koldt vand i ca. et døgn. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Bring bouillon tilsat hvidløg, timian og laurbærblad i kog. Tilsæt de udblødte bønner og kog dem ved svag varme og under låg efter anvisningen på emballagen. Tilsæt de grønne bønner. Bring atter de 2 slags bønner i kog. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Hæld bønnerne til afdrypning i en sigte og lad dem dryppe af. Fjern hvidløg, timian og laurbærblad.

Marinade

Pisk eddike, salt og peber sammen. Pisk olien i lidt efter lidt. Tilsæt persille og smag til. Vend de lune bønner i marinaden og stil dem tildækket i køleskabet i mindst 45 min.

Ved serveringen

Læg ost, bønner og marinade lagvis i en salatskål.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,1 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 49 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: