Brioche brød

9 timer
Arbejdstid: 1 time
Fryseegnet
Brioche brød

Dette super luftige brioche brød er godt enten med smør og marmelade - eller den klassiske, (ristet) til foie gras. Opskriften er nem at bage, ser flot ud og er næsten som kage, så det er ren forkælelse.

Ingredienser

Brioche brød

1 dl Kold mælk
25 g Gær
5 Æg (ca. 2½ dl)
2 tsk Sukker
1½ tsk Groft salt
550 g Hvedemel
200 g Blødt smør i mindre stykker
1 Sammenpisket æg - til pensling

Sådan gør du

Brioche brød

  • Hæld mælk og gær i skålen til en røremaskine og opløs gæren. Tilsæt æg, pisk dem ud i mælken og kom sukker, salt og mel i (hold lidt mel tilbage).
  • Ælt dejen, med dejkrogen, ved laveste hastighed i ca. 10 min.
  • Kom smørret på dejen og kør i ca. 2 min., stadig ved laveste i hastighed, til smørret er fordelt i dejen.
  • Ælt i ca. 10 min. ved midterste hastighed til dejen slipper skålens sider og samler sig i en klump om dejkrogen - tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 12 lige store stykker og tril dem til boller - du behøver ikke mel på køkkenbordet.
  • Læg bollerne i en stor rugbrødsform (ca. 3 liter) beklædt med bagepapir - læg 2 boller ved siden af hinanden for enden af i formen. Pres dem med de næste 2 boller du lægger ned, så alle bollerne kan være der - du skal ikke glatte for meget på brødet, så forsvinder de skarpe kanter, som bollerne aftegner.
  • Lad brødet hæve tildækket i køleskabet i 8-24 timer.
  • Tag brioche brødet ud af køleskabet og lad det efterhæve et lunt sted i ca. 1 time. Pensl brødet godt med sammenpisket æg (pas på der ikke lægger sig æg i fordybningerne) og bag brioche brødet midt i ovnen ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.
  • Lad briochebrødet køle af i formen i ca. 15 min., tag det ud af formen og lad brødet køle af på en bagerist. Server det i skiver enten lunt eller afkølet med fx smør og marmelade - eller (evt. ristet) til fois gras.

Du kan godt lave brioche brødet uden maskine, men det er svært at opnå samme meget luftige resultat. Ælt i hånden, så meget du orker!

Brioche brødet kan fryses. Lun det inden serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16203 kJ / 3873 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1348 kJ / 322 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 9,7 % 7,7 g
Kulhydrat: 43,7 % 34,7 g
Fedt: 46,6 % 17 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/brioche-brod/