Brioche brød
9 timer
•
Arbejdstid: 1 time
Fryseegnet
•
&format=webp)
Dette super luftige brioche brød er godt enten med smør og marmelade - eller den klassiske, (ristet) til foie gras. Opskriften er nem at bage, ser flot ud og er næsten som kage, så det er ren forkælelse.
Ingredienser
Brioche brød
1 dl
Kold mælk
|
|
---|---|
25 g
Gær
|
|
5
Æg (ca. 2½ dl)
|
|
2 tsk
Sukker
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
550 g
Hvedemel
|
|
200 g
Blødt smør i mindre stykker
|
|
1
Sammenpisket æg - til pensling
|
Sådan gør du
Brioche brød
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan godt lave brioche brødet uden maskine, men det er svært at opnå samme meget luftige resultat. Ælt i hånden, så meget du orker!
Brioche brødet kan fryses. Lun det inden serveringen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16203 kJ / 3873 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1348 kJ / 322 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 9,7 % | 7,7 g |
Fedt: | 46,6 % | 17 g |
Kulhydrat: | 43,7 % | 34,7 g |
