Brioche brød
9 timer
•
Arbejdstid: 1 time
Fryseegnet
•
&format=webp)
Dette super luftige brioche brød er godt enten med smør og marmelade - eller den klassiske, (ristet) til foie gras. Opskriften er nem at bage, ser flot ud og er næsten som kage, så det er ren forkælelse.
Ingredienser
Brioche brød
1 dl
Kold mælk
|
|
---|---|
25 g
Gær
|
|
5
Æg (ca. 2½ dl)
|
|
2 tsk
Sukker
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
550 g
Hvedemel
|
|
200 g
Blødt smør i mindre stykker
|
|
1
Sammenpisket æg - til pensling
|
Sådan gør du
Brioche brød
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan godt lave brioche brødet uden maskine, men det er svært at opnå samme meget luftige resultat. Ælt i hånden, så meget du orker!
Brioche brødet kan fryses. Lun det inden serveringen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1350 kJ / 323 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,6 g |
Protein: | 7,7 g |
Fedt: | 17 g |
Kulhydrat: | 34,7 g |
