Brun sovs
15 min

Mange børn og voksne kan godt lide brun sovs.....og mange vil også gerne kunne lave den. Men hvordan laver man en brun sovs, hvis man ikke har en sky at lave den af? Vi har tryllet med lidt løg og andre gode sager, så her er opskriften på en nem brun sovs, og du kan tage kegler og servere brun sovs til lige præcis det, du har lyst at servere brun sovs til.

Ingredienser
4 personer
Brun sovs
10 g Smør | |
---|---|
2 Løg i halve, tynde ringe (ca. 150 g) | |
½ tsk Groft salt | |
3 dl Vand | |
¼ liter Madlavningsfløde | |
1 tsk Sojasauce | |
½ tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber | |
1½ spsk Saucejævner | |
Kulør |
Sådan gør du
Brun sovs
Bedømmelse
Du kan komme de kogte løg tilbage i sovsen. Eller du kan gemme dem til en kødsauce eller gryderet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
1924 kJ / 460 kcal
Næringsindhold pr. 100g
263 kJ / 63 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 9,8 % | 1,5 g |
Kulhydrat: | 35 % | 5,4 g |
Fedt: | 55,2 % | 3,9 g |