Burgerboller
2 timer
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Ingen burger uden bolle. Bag dine egne luftige og saftige burgerboller. Hjemmelavede burgerboller er så meget bedre end de købte, og du kan hygge dig med andre gøremål, mens dejen hæver. Burgerbollerne er nemme at lave og de gør din burger hjemmelavet hele vejen igennem.
Ingredienser
Burgerboller
50 g
Smør
|
|
---|---|
3 dl
Mælk
|
|
25 g
Gær
|
|
2
Æg
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
650 g
Hvedemel
|
|
1
Sammenpisket æg til pensling
|
|
1 dl
Sesamfrø eller solsikkefrø
|
Sådan gør du
Burgerboller
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan udskifte 150 g af hvedemelet med rugmel eller grahamsmel og få en grovere burgerbolle.
Burgerbollerne kan fryses - lun dem evt. inden serveringen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13556 kJ / 3240 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1090 kJ / 260 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,5 g |
Protein: | 12,3 % | 7,9 g |
Fedt: | 23,9 % | 7 g |
Kulhydrat: | 63,8 % | 40,9 g |
