Burgerboller med hytteost

2 timer
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Burgerboller med hytteost

Prøv at lave dine egne hjemmebagte burgerboller - her en virkelig lækker opskrift med hytteost. Der er meget mere gods i dem end i de færdigkøbte - og så smager de bedre! Brug fx burgerbollerne til den klassike burger til aftensmad. Også i madpakken vil burgerbollerne gøre stor glæde, ligesom de giver frokostbordet et løft. Hjemmelavede burgerboller har mange anvendelsesmuligheder og de er ovenikøbet lette at lave.

Ingredienser

Dej

20 g Smør
3 dl Mælk
25 g Gær
1 spsk Sukker
2 tsk Groft salt
200 g Hytteost
150 g Fuldkornshvedemel (ca. 2½ dl)
400 g Hvedemel (ca. 6½ dl)

Pensling:

Sammenpisket æg

Sådan gør du

Dej

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 12 stykker og form dem til boller. Bank bollerne flade (ca. 12 cm i diameter).
  • Læg dem på 2 plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min.
  • Pensl med æg og bag burgerbollerne midt i ovnen. Sæt den første plade med burgerboller i en kold ovn. Indstil på 225° - traditionel ovn - og bag i ca. 20 min. Bag derefter den anden plade i ca. 15 min. Sluk ovnen og lad bollerne stå ved eftervarmen i ca. 5 min.

Dejen kan også formes til ét stort, rundt brød (ca. 25 cm i diameter). Læg det på en plade med bagepapir og lad brødet efterhæve tildækket i ca. 45 min. Pensl det med æg. Klip eller rids brødet og sæt det nederst i en kold ovn. Indstil på 200° og bag det i ca. 25 min. Lad brødet stå ved eftervarmen i ca. 10 min.

Lun dem inden serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9753 kJ / 2331 kcal

Næringsindhold pr. 100g

873 kJ / 209 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 15,3 % 7,8 g
Kulhydrat: 72,7 % 37,3 g
Fedt: 12 % 2,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/burgerboller-med-hytteost/