Lun bønnesalat
Ny

Lun bønnesalat

45 min Hovedret
Butterbeans, limabønner, smørbønner. Glem alt om en melet konsistens, her er bønnerne cremede og lækre. Butterbeans og stegt palmekål er både en nem og fyldig ret. Når bønnerne er tilberedte, anretter du palmekålen og de andre toppings direkte på bønnerne. Palmekålen skal steges ved høj varme, så det sprutter på panden, og den må gerne tage lidt farve. Du kan bruge de fleste slags udblødte bønner og palmekålen kan erstattes af grønkål. Med et stykke brød til og en frisk grøn salat kan butterbeans og palmekål udgøre det for et helt måltid, og den kan også serveres som en del af flere retter.
Mere inspiration

Dejligt brød til butterbeans og palmekål.

Focaccia brød
60+ min
Focaccia brød
(31)
Velbekomme!
Tips

Du kan erstatte palmekålen med grønkål. Du kan også bruge hvide bønner i stedet for butterbeans eller bruge en blanding. Der findes mange lækre typer tørrede bønner som du også kan bruge, du skal bare huske at udbløde og koge dem først. Udblødte og kogte bælgfrugter kan du portionere og opbevare i fryseren, så er de klar, når du skal bruge dem.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5586 kJ / 1335 kcal

Næringsindhold pr. 100g

337 kJ / 81 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,3 g
Protein: 16,7 % 3,3 g
Kulhydrat: 39,5 % 7,8 g
Fedt: 43,8 % 4 g
Relateret video
Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble. 

Ingredienser