Butternutsquash suppe
40 min
•
Arbejdstid: 10 min
•
&format=webp)
Denne butternutsquash suppe er cremet, fyldig og fuld af smag – perfekt til efteråret og de kolde måneder. Grøntsagerne karamelliserer, når de bages først, hvilket giver suppen dybde og en virkelig dejlig smag. I denne version serveres suppen med creme fraiche, æble og saltede mandler - men du kan også toppe den med fx sprøde kikærter eller rugbrødscroutoner.

Martin Wiese Lyngholm
Content Creator
Ny
Ingredienser
500 g
Butternutsquash i grove tern
|
|
---|---|
2
Gulerødder i grove tern
|
|
1
Rødløg i grove tern
|
|
200 g
Cherrytomater
|
|
1
Helt hvidløg
|
|
1½ spsk
Olivenolie
|
|
1½ tsk
Tørret timian
|
|
1 tsk
Tørrede chiliflager
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
6 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
1½ dl
Madlavningsfløde
|
|
1½ spsk
Citronsaft
|
Toppings
1 dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
1
Æble i tern
|
|
1 håndfuld
Grofthakkede saltede mandler
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Brug gerne tomater fra dåse, hvis du ikke kan få modne tomater. Tilsæt dem når du blender de bagte grøntsager med bouillon og fløde. Du kan erstatte madlavningsfløde med piskefløde, flødeost eller kokosmælk.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
227 kJ / 54 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,3 g |
Protein: | 1,4 g |
Fedt: | 3,2 g |
Kulhydrat: | 5 g |
